Elevii Colegiului “Vasile Lovinescu” din Fălticeni au reprezentat școala într-un proiect transnațional în ItaliaEducație

Elevii Colegiului “Vasile Lovinescu” din Fălticeni au reprezentat școala într-un proiect transnațional în Italia

       Accesări: 949

Colegiul “Vasile Lovinescu” din Fălticeni a fost reprezentat la a doua întâlnire transnațională în cadrul proiectului ”Are the gender stereotypes determining an in-egalitarian society?” (Erasmus + 2017-1-ES01-KA201-038189). Reuniunea a avut loc în Italia, la Institutul Tehnico Economic ”Paolo Savi” Viterbo.

Școala a fost reprezentată de un cadru didactic și patru elevi din clasele a IX-a și a X-a, selectați în urma verificării nivelului de cunoaștere a  limbii engleze și a aptitudinilor de comunicare. Elevii au locuit la familii ale colegilor italieni, unde au avut parte de o primire caldă, având ocazia să ofere o impresie excelentă despre ei și despre România.

Activitățile desfășurate la școală și la sediul unor instituții din oraș (primărie, ONG-uri) au urmărit tematica proiectului – analiza stereotipurilor care împiedică realizarea unei reale egalități între bărbați și femei în societate. Reprezentanți ai autorităților și unor ONG-uri au ținut prelegeri despre cazurile de violență în familie și eforturile pentru a asigura protecția victimelor.

O femeie judecător de la tribunalul local a vorbit despre situația juridică a victimelor violenței de gen – adulți, indiferent de sex sau chiar  copii care asistă la asemenea fapte în familie sau în afara ei. Elevii participanți au realizat colaje care să ilustreze percepția asupra rolului femeii în societate, au jucat jocuri, au împărtășit experiențele proprii, au participat la activități sportive, recreative comune, și-au prezentat rezultatele activităților derulate în școlile de proveniență.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Pe lângă experiența de a fi oaspete într-o familie tipică italiană, participanții români au avut ocazia de a acumula experiențe culturale vizitând orașul Viterbo și împrejurimile, dar și printr-o excursie comună la Roma, pe un traseu cuprinzând principalele puncte de interes: Colloseumul, forul roman și Columna lui Traian, Fontana di Trevi și Biserica Sf. Petru de la Vatican.

Elevii români și-au invitat prietenii și partenerii la următoarea întâlnire de proiect, care va avea loc în România, la Fălticeni, între 21-25 mai 2018.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI