Elevii Colegiului „Vasile Lovinescu” au obținut locul II la concursul de proiecte „Student pentru o zi”Educație

Elevii Colegiului „Vasile Lovinescu” au obținut locul II la concursul de proiecte „Student pentru o zi”

       Accesări: 491

Au participat cu succes la un concurs de proiecte. Reprezentanții Colegiului „Vasile Lovinescu” s-au prezentat și anul acesta la competiția „Student pentru o zi”, organizat recent de Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava. Elevii unității de învățământ fălticenene au participat la disciplina franceză reușind să obțină locul II.

Ei au trebuit să-și imagineze ca sunt invitații Salonul Tinerilor de la Martigue, Franța, care avea tema intitulată „Să trăim împreună”.

Ideile și modul în care au abordat subiectul le-a adus elevelor Alexandra Cojocea, Camelia Murariu și Andreea Handragel, din clasa a XI-a, locul secund în cadrul întrecerii.

Coordonați de profesoarele Mihaela Pânzariu și Lucia Oana Fodor, membrii Colegiului „Vasile Lovinescu” au realizat un proiect pe baza unuia din cei trei poli de referință ai concursului. Polul ales de echipajul din Fălticeni a fost Mouv’ jeune/Sports.

Titlul proiectului premiat la concurs s-a numit „Daces vs Jeunes” (Dacii vs Tinerii), scopul acestuia fiind promovarea unui stil de viață sănătos, folosind alimentația simplă și sănătoasă din vremea strămoșilor daci.

Pe lângă aceasta, una dintre condițiile obligatorii în proiect a fost organizarea unui act civic în acord cu tema dată.

Alexandra, Camelia și Andreea au ales să organizeze un Flashmob în direct, în sala de concurs, la care au luat parte atât concurenții prezenți cât și membrii au juriului, prin aceasta elevii promovând mișcarea ca element esențial în rețeta unui stil de viață sănătos.

Un punct important pe agenda concursului a fost organizarea standului de prezentare al echipajului.

Elevele colegiului din Fălticeni i-au impresionat pe jurați cu bunătăți preparate conform rețetelor străvechi din bucătăria dacilor, linte cu boabe de muștar, fiertură de mei cu brânza, grâu fiert cu miere, lipie cu mujdei de usturoi și seva de mesteacăn, mâncăruri pe care le-au putut degusta și participanții.

Implicarea în proiect, spiritul de competiție, dar mai ales satisfacția unui premiu obținut într-o competiție școlară s-au dovedit experiențe pe cât de pozitive pe atât de utile triplei femine alcătuite din Alexandra Cojocea, Camelia Murariu și Andreea Handragel.

Concurenții echipajului Colegiului „Vasile Lovinescu” au fost elevi de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” (Suceava), Colegiul Tehnic „Lațcu Vodă” (Siret) și Colegiul Național „Mihai Eminescu” (Botoșani).

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI