Elevii Colegiului „Vasile Lovinescu” au încheiat un stagiu de instruire practică în hoteluri de 4 stele din SpaniaEducație

Elevii Colegiului „Vasile Lovinescu” au încheiat un stagiu de instruire practică în hoteluri de 4 stele din Spania

       Accesări: 731

Se pregătesc pentru meseriile de mâine. Un grup de elevi ai Colegiului „Vasile Lovinescu” din Fălticeni au avut experiențe benefice în cadrul proiect european menit să-i ajute pe tinerii de liceu să deprindă cu ușurință tainele unei profesii. Aceștia au efectuat recent un stagiu de instruire practică la unități hoteliere din Spania, prin care au luat contact direct cu atmosfera și mediul de lucru.

Timp de peste două săptămâni elevii au fost într-un mediu de adevărată ospitalitate, măsura succesului în acest domeniu fiind capacitatea acesteia de a satisface încontinuu clienții. Aceasta se realizează și printr-un personal calificat.

Facilitarea contactului cu viitoarea meserie a fost posibilă prin aplicarea proiectului Erasmus+, număr de referință 2017-1-RO01-KA102-036018, care are tema „Steps to the future” (Pași spre viitor).

În cadrul proiectului european 14 elevi din clasa a X-a, profilul Servicii, domeniul Turism și alimentație, au desfășurat în perioada 30 aprilie – 19 mai 2018 stagiul de practică la patru hoteluri din Granada, unități de 3 și 4 stele, Abba, Hesperia, Las Nieves, Los Tilos, dotate cu cele mai noi echipamente și facilități, care asigură condiții optime de cazare și confort pentru clienți printr-un serviciu de calitate.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Tinerii practicanți au desfășurat activități specifice ajutorilor de bucătari și ajutorilor de ospătari.

Aceștia au avut ca atribuții întâmpinarea și îndrumarea clienților, efectuarea mise-en-place-ului (detalii care pot ușura servitul clienților și se referă la pregătirea corectă a hotelului înainte de a oferi orice tip de serviciu) de întâmpinare, recomandarea preparatelor din meniu, cât și preluarea comenzilor sau transmiterea acestora. Elevii au avut ca sarcină de serviciu, așa cum o impune meseria, și servirea diferitelor tipuri de preparate, debarasarea meselor, spălarea și ștergerea obiectelor de inventar, operațiuni primare pe care le necesită materiile prime vegetale și animale.

Pe durata stagiului elevii au lucrat la realizarea platourilor reci și servirea acestora, au creat salate mixte de fructe și decorat deserturi, au pus la punct diverse operațiuni termice.

Timpul petrecut în miezul activităților hoteliere a însemnat un câștig și o perspectivă mai bună asupra lucrului în echipă și totodată, un plus în utilizarea limbilor străine.

Pe lângă aspectele bifate la capitolul experiență, tinerii din grupul stagiarilor de la Colegiul „Vasile Lovinescu” au intrat în contact cu civilizația și cultura spaniolă. În timpul liber au vizitat diferite muzee și obiective turistice din Granada, Malaga și Sevilia.

La finalul perioadei de instruire profesorii unității de învățământ fălticenene apreciază experiența ca una deosebită atât din punct de vedere profesional cât și cultural, aceasta fiind totodată o șansă pentru următorii absolvenți de a se prezenta în fața viitorilor angajatori pregătiți mult mai bine.

ȘTIRI