Elevii Colegiului „Vasile Lovinescu” au donat alimente bătrânilor de la Așezământul „Sfântul Andrei”Local

Elevii Colegiului „Vasile Lovinescu” au donat alimente bătrânilor de la Așezământul „Sfântul Andrei”

       Accesări: 468

Gânduri și fapte bune înainte de sărbătorile pascale. Conduși de sentimente nobile, elevii internatului de băieți al Colegiului „Vasile Lovinescu” s-au decis să inițieze o campanie de ajutorare pentru cei vârstnici. Tinerii au pus mână de la mână, au strâns bani, iar cu fondurile adunate au cumpărat alimente.

Inițiativa lor a fost susținută de profesorul Gabriel Matei, directorul colegiului fălticenean, de pedagogul Claudiu Ioniță și de administratorul Cristian Pinticanu.

Câteva zeci de kilograme de zahăr, făină, orez, conserve, compoturi, dar și alte produse de bază ca ulei și mălai au fost mai apoi donate beneficiarilor.

Produsele au ajuns la bătrânii de la Așezământul social-creștin din cadrul Bisericii „Sfântul Andrei” din Fălticeni.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Elevii au reușit ca din banii adunați să cumpere alimente pentru ca toți membrii azilului, astfel încât ei să se bucure de o masă bogată de Paște.

Pachetele au ajuns miercuri, 17 aprilie, la bătrânii nevoiași, acestea fiind aduse de către organizatorii campaniei. Ei mai spun că au fost bucuroși să ofere un mic ajutor și să aducă un zâmbet pe chipul nevoiașilor.

Inițiative caritabile similare sunt organizate de elevii și profesorii Colegiului „Vasile Lovinescu”, în preajma sărbătorilor creștine și oricând este nevoie de sprijin pentru un caz umanitar. Donațiile și proiectele filantropice subliniază importanța pe care unitatea de învățământ din Fălticeni o acordă dimensiunii sociale.

ȘTIRI