Elevii Colegiului ”Vasile Lovinescu” au câștigat un concurs muzical organizat de Universitatea ”Ștefan cel Mare”Educație

Elevii Colegiului ”Vasile Lovinescu” au câștigat un concurs muzical organizat de Universitatea ”Ștefan cel Mare”

       Accesări: 725

Au demonstrat sunt talentați și că merită să fie pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Elevii Colegiului ”Vasile Lovinescu” au încheiat cu succes participarea la un concurs muzical organizat de Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării din cadrul Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava. Competiția nu a fost deloc ușoară având în vedere că printre participanți s-au numărat și reprezentanții Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” din Suceava.

Concursul este organizat cu prilejul Sărbătorii Muzicii, eveniment organizat la scară mondială pe 21 iunie, ziua solstițiului de vară.

Prestația elevilor colegiului fălticenean i-a impresionat pe membrii juriului Concursului de interpretare de cântece în diverse limbi, intitulat ”Fancy fiesta a la francaise”. Grupul vocal ”Passent-par-tout”, coordonat de profesoarele Mihaela Pînzariu și Oana Fodor, au cântat melodiile Je veux (Zaz), Milise mou (Grigoris Mpithikotsis) și Casatchok (Rika Zarai).

Cele trei piese muzicale au fost interpretate în aplauzele continue ale spectatorilor, juriul apreciind prestația elevilor și acordându-le Locul I, împreună cu Liceul de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava.

Competiția s-a desfășurat și în acest an sub semnul plurilingvismului.

Obiectivul principal al manifestării este de a-i încuraja pe elevi să se exprime în mai multe limbi, punând în valoare, prin cântec, farmecul acestor limbi și interacțiunea dintre ele.

Regulamentul concursului prevede interpretarea unui cântec obligatoriu în limba franceză, dar și de melodii într-o altă limbă străină, respectiv a unui cântec în două limbi care să reflecte contactul dintre acestea.

În competiția muzicală ”Fancy fiesta a la francaise” s-au înscris cinci unități de învățământ preuniversitar, Colegiile de Artă ”Ciprian Porumbescu”, ”Spiru Haret” și ”Mihai Eminescu” din Suceava, Colegiul ”Vasile Lovinescu” din Fălticeni și Liceul Tehnologic ”Mihai Eminescu” din Dumbrăveni.

La secțiunea Școli Gimnaziale au participat grupurile vocale de la școlile ”Ion Irimescu” și ”Mihail Sadoveanu” din Fălticeni, iar din mediul rural, elevii de la școlile ”Ion Muceleanu” din Fântâna Mare, Școala Gimnazială Oniceni și Școala Gimnazială Verești.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI