Elevii Colegiului Național „Nicu Gane” au obținut opt medalii de aur, argint și bronz la un concurs național de geografieEducație

Elevii Colegiului Național „Nicu Gane” au obținut opt medalii de aur, argint și bronz la un concurs național de geografie

       Accesări: 2128

Școala fălticeneană de geografie continuă seria succeselor competiționale. Opt elevi ai Colegiului Național „Nicu Gane” au fost medaliați cu aur, argint și bronz la primul concurs național organizat în acest an pe disciplina geografie. Lotul îndrumat de profesorul doctor Marcel Porof s-a evidențiat prin faptul că toți copii participanți din Fălticeni au urcat pe podiumul întrecerii „La școala cu ceas”, desfășurată ieri, 28 ianuarie.

Concursul interdisciplinar de la Râmnicu Vâlcea, ajuns la ediția cu numărul 20, s-a adresat școlarilor din clasele V – VIII, subiectele din acest an având un grad de dificultate ridicat, similar celor de la olimpiadă.

Elevii din Fălticeni, membri ai clublui de geografie din cadrul Clubului Copiilor, au obținut patru medalii de aur, trei de argint și una de bronz.

La secțiunea rezervată concurenților din clasa a cincea s-au remarcat Ariana Coman, Ionuț Alexandru Ghiduc și Maria Magdalena Mogârzan, toți ocupând locul I, în timp ce Maria Jitariu și Irina Iacob au obținut locul II.

Maurizio Pavel și Teofana Apostol s-au clasat pe locurile I și respectiv locul III la întrecerea elevilor din clasele a șaptea, iar Alexandra Verdeș și-a adjudecat locul II la categoria destinată elevilor de clasa a opta.

„Sunt foarte mulțumit de rezultatele obținute. Am dovedit practic, din nou, că școala fălticeneană de geografie rămâne în top.”, ne-a declarat profesorul doctor Marcel Porof. „Cea mai mare bucurie pentru mine este faptul că am reușit să încheiem pe primul loc cu noua generație de elevi, cei ai clasei a cincea, aflați la prima participare.”

Cadru didactic la Colegiul Național „Nicu Gane” și director al Clubului Copiilor, profesorul Porof continuă să înregistreze cu rezultate deosebite la concursuri de talie națională și internațională.

Elevii din Fălticeni nu au reprezentat doar instituția unde studiază ci și județul Suceava care, prin prisma rezultatelor obținute, se clasează pe locul I în țară ca număr de medalii.

Aici au participat 600 de copii din 13 județe ale țării, întrecerea fiind etapa de verificare dinaintea celor două competiții de referință, Olimpiada Mică (Terra) și Olimpiada Națională.

Concursul național de la Râmnicu Vâlcea i-a avut ca supervizori pe inspectorul general Steluța Dan de la Ministerul Educației Naționale și pe conferențiarul doctor Ene Marian de la Universitatea București.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI