Elevii Clubului Copiilor din Fălticeni au obținut premii importante la Concursul Național de Creativitate PlasticăEducație

Elevii Clubului Copiilor din Fălticeni au obținut premii importante la Concursul Național de Creativitate Plastică

       Accesări: 734

Talentul își spune mereu cuvântul în competițiile care pun accent pe inventivitate. Elevii Clubului Copiilor din Fălticeni au demonstrat că au această calitate importantă pentru un tânăr desenator, lucrările lor fiind apreciate și premiate. Ei au participat la Concursul Național de Creativitate Plastică „Ion Țuculescu”, de unde s-au întors cu rezultate bune și foarte bune.

Competiția, desfășurată de municipiul Lugoj, i-a reunit pe iubitorii de frumos la Clubul Copiilor din localitatea timișoreană care găzduiește și alte concursuri din domeniul artei plastice organizate în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale.

40 de elevi de la gimnazii și licee, cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani, au concurat în cadrul competiției, în două etape, cea indirectă, în care lucrările realizate au fost trimise prin poștă, și cea directă, cu prezență la fața locului.

Concursul s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute, timp de două zile, pe 13 și 14 octombrie.

Vineri au avut loc ateliere pentru obiecte realizate manual, iar sâmbătă etapa finală pentru lucrările cu tema din concurs.

În aceeași zi au avut loc sesiuni de prezentări cu tema „Pictori celebri” și „Misterele muzeelor” pentru elevii claselor V-XII, iar de la finalul zilei a fost programat vernisajul expoziției și festivitatea de premiere.

Reprezentanții Clubului Copiilor Fălticeni au primit 8 premii, dintre care trei premii I, două premii II și trei premii III.

La secțiunea participare directă echipajul Clubului Copiilor din Fălticeni a fost format din elevele Mădălina Moroșanu și Maria Parasca. Elevele au obținut premiile I și respectiv III.

La secțiunea cu participare indirectă, intitulată „Povești nemuritoare”, au fost acordate alte șase premii  de tinerii artiști plastici ai clubului fălticenean prin Mădălina Moroșanu – locul I, Elena Irimia – locul I, Elena Amariei – locul II, Daria Cojocaru – locul II, Ariadna Samson – locul III și Stelian Cojocaru – locul III.

Elevii premiați au fost coordonați de profesorul Dan Grigoraș.

În cadrul competiției au participat elevi din județele Alba, Arad, Hunedoara, Ilfov, Mureș, Suceava, Teleorman, Timișoara și Vâlcea.

Concursul Național de Creativitate Plastică ”Ion Țuculescu” figurează în Calendarul activităților extrașcolare al Ministerului Educației Naționale.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI