Elevii au intrat în vacanța de primăvarăEducație

Elevii au intrat în vacanța de primăvară

       Accesări: 116

A sosit cel mai așteptat moment pentru preșcolari, școlari și liceeni. Începând de astăzi, ei au intrat în vacanța de primăvară. Cei peste 8.000 de elevi înscriși la unitățile de învățământ din municipiul Fălticeni au două săptămâni libere înainte de sărbătorile pascale.

Însă, nu toți elevii au lăsat manualele și stiloul deoparte.

Unii dintre aceștia vor avea o vacanță cât se poate de activă și intensă. Asta pentru că săptămâna viitoare încep olimpiadele naționale.

34 de elevi de liceu, 19 de la Colegiul Național „Nicu Gane”, 11 de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” și 4 de la Colegiul „Vasile Lovinescu” vor participa la etapa pe țară, la disciplinele pe profil uman, real și tehnic.

Vacanța de Paști începe pe 20 aprilie și se încheie în prima duminică din luna mai.

Elevii vor reveni la cursuri pe 6 mai și vor intra în linie dreaptă cu toate examenele. Primele sunt evaluările de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a.

Imediat după vacanța de primăvară vor începe și tezele. Legea educației prevede ca acestea să fie susținute cu cel puțin trei săptămâni înainte de finalul semestrului.

Conform Legii Educației Naționale, rezultatele evaluărilor la clasele a II-a și a VI-a au ca scop elaborarea planurilor individualizate de învățare ale elevilor și preorientarea școlară, iar rezultatele la a IV-a sunt utilizate și pentru diagnoza de sistem, la nivelul acestui tip de învățământ.

Anul școlar 2018 – 2019 se va încheia pe 15 iunie.

Pentru clasele terminale din învățământul liceal, ultima zi de cursuri va fi pe 25 mai, iar pentru clasa a VIII-a, pe 8 iunie.

Următoarea vacanţă va fi cea de vară, care va începe în 16 iunie şi se va încheia pe 9 septembrie.

ȘTIRI