Elevi şi profesori de la Colegiul Naţional „Nicu Gane” au fost premiaţi de Guvernul RomânieiEducație

Elevi şi profesori de la Colegiul Naţional „Nicu Gane” au fost premiaţi de Guvernul României

       Accesări: 369

colegiul_national_nicu_ganeLuni, 16 noiembrie 2015, Guvernul României a organizat festivitatea de premiere a elevilor care au obținut distincții la olimpiadele și concursurile internaționale 2015, a profesorilor care i-au pregătit și a unităților școlare de proveniență.

Colegiul Național ” Nicu Gane” a fost reprezentat de către prof.dr. Porof Marcel și prof. Pavel Daniela, profesori îndrumători pentru Davidel Lorena (bronz la Olimpiada internațională de geografie) și Pălie Larisa-Andreea (mențiune la Olimpiada internațională de lectură), ne-a informat directorul instituţiei, prof. Nechifor Cristina.

Premierea a fost făcută de Primul-ministru interimar al României şi ministru al Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Sorin Mihai Cîmpeanu.

Au recompensaţi 225 de elevi câştigători a 257 distincţii (51 de medalii de aur sau premii I, 69 de medalii de argint sau premii II, 67 de medalii de bronz sau premii III şi 70 de menţiuni) la olimpiadele internaţionale sau regionale (juniori şi seniori) pe discipline. De asemenea, au fost premiaţi cei 230 de profesori care i-au pregătit, precum şi cele 99 de şcoli din care provin laureaţii.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Fondul total de premiere alocat de MECŞ este de 3.005.855 lei.

ȘTIRI