Elevi și cadre didactice de la Colegiul Național “Nicu Gane” Fălticeni au participat în Grecia la primele activități ale unui proiect Erasmus +Educație

Elevi și cadre didactice de la Colegiul Național “Nicu Gane” Fălticeni au participat în Grecia la primele activități ale unui proiect Erasmus +

       Accesări: 2033

În perioada 4-8 februarie, un grup format din 5 elevi și doi profesori, de la Colegiul Național „Nicu Gane”, au luat parte la prima mobilitate cu elevi în cadrul parteneriatului Erasmus +, acțiunea cheie KA2, “Neverland… Make It Real” (NE.M.I.R.)

Coordonatorul proiectului este Liceo Statale”P.E. Imbriani” – Avellino (Italia), iar partenerii implicați sunt Colegiul National „Nicu Gane” Fălticeni (România), Pomorska skola – Split (Croația), 4th Geniko Lykeio of Arta (Grecia), Institut Barres i Ones – Badalona (Spania).

Proiectul vizează formarea elevilor pentru a fi cetățeni mai buni, creând un guvern european ideal. Elevii participă la ateliere de lucru, intervievează profesioniști, scriu „recomandări”, și abordează problemele sociale și culturale ale țărilor lor și ale țărilor partenere, pentru a promova egalitatea socială.

Gazda primei întâlniri a fost 4th Geniko Lykeio of Arta din Grecia.

Din delegația Colegiului Național “Nicu Gane” au făcut parte elevii Theodora Ștefănescu, Denisa Mitache, Iulia Moisii, Cătălina Popa, Alexandru Irina.

Elevii au fost însoțiți de profesoarele Bența Viorica și Bența Primăvara.  

În cadrul activităților, elevii au vorbit despre diferite tipuri de discriminare, au învățat să se folosească de  retorica lui Aristotel pentru a deveni mai convingători.

De asemenea ei au simulat o sesiune plenară și multe alte activități care i-au învățat să lucreze în echipă, să își susțină punctul de vedere în public și să înțeleagă mai bine cultura altor țări.

Profesorii au fost și ei implicați în activitățile elevilor, oferindu-le sfaturi la nevoi.

În plus, întregul echipaj a avut șansa de a veni în contact cu elemente de cultură și civilizație specifice Greciei atât prin implicarea în activități comune, cât și prin vizitarea unor instituții și obiective turistice.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI