Elevi din Fălticeni în etapa națională a  competiției ECOlimpiada ElevilorEducație

Elevi din Fălticeni în etapa națională a competiției ECOlimpiada Elevilor

       Accesări: 92

Elevii de clasa a III-a din Suceava, Rădăuţi si Fălticeni participă cu aproximativ 30 de lucrări pline de imaginație în etapa națională a programului educațional ECOlimpiada Elevilor și întră în competiție cu peste 300 de elevi din alte 27 de judeţe din România.

Pentru această ediție, elevii de clasa a III-a – din cele peste 10 școli din județul Suceava care s-au înscris anul acesta în ECOlimpiada Elevilor – au realizat aproximativ 800 de compuneri despre protejarea mediului înconjurător, iar pe cele mai bune le-au înregistrat pe site-ul www.colecteazaselectiv.ro. Din Fălticeni au fost înscrise în concurs lucrări ale elevilor de la Şcoala Gimnazială „Al. I. Cuza”, Şcoala Gimnazială „Ion Irimescu” şi Şcoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”.

Fiecare cadru didactic a evaluat compunerile din clasa sa și, în urma unui proces de selecție, pe cea ma bună au nominalizat-o în ultima etapă a competiției.

Astfel, „Reciclarea deseurilor din hartie”, „Povestea sticlei”, „Invatam sa protejam mediul inconjurator” sunt doar o parte din cele aproximativ 30 de lucrările semnate de elevii din Suceava, Rădăuţi si Fălticeni care merg mai departe în etapa națională a programului ECOlimpiada Elevilor 2014/2015.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Toate compunerile pot fi descoperite accesând site-ul www.colecteazaselectiv.ro, la secțiunea dedicată proiectului: www.colecteazaselectiv.ro/ecolimpiada-elevilor și pot fi votate o singură dată în perioada 23 aprilie – 10 mai 2015.

De asemenea, Ministerul Educaţiei şi Cercetării Știinţifice și Eco-Rom Ambalaje – inițiatorii proiectului – vor realiza o ultimă departajare din punct de vedere originalitate, respectarea normelor de redactare și a temei propuse. La final, elevii care au redactat cele mai reușite lucrări, alături de cadrele didactice implicate, vor fi premiați.

ECOlimpiada Elevilor este un program educațional amplu care încurajează creativitatea elevilor și totodată oferă un conținut informațional bogat, ușor de asimilat care să îi inspire pe cei mici să devină responsabili cu mediul înconjurător.

Programul este dezvoltat de Eco-Rom Ambalaje în parteneriat cu Ministerului Educaţiei şi Cercetării Știinţifice încă din anul 2012.

Ediția de anul acesta este una dintre cele mai de succes, înregistrând o rată de participare de peste 95% – din cele peste 300 de clase înscrise la nivel național în program, respectiv 8.929 de elevi, aproape toate au parcurs lecțiile din auxiliarul „Învățăm să reciclăm ambalajele” și au înscris o compunere în etapa finală.

ȘTIRI