Elevele Școlii „Ion Irimescu” din Fălticeni au obținut două locuri II la Concursul Internațional „Prime Dance Trophy”Local

Elevele Școlii „Ion Irimescu” din Fălticeni au obținut două locuri II la Concursul Internațional „Prime Dance Trophy”

       Accesări: 555

Rezultat excelent într-o competiție de marcă. Formația de dans a Școlii Gimnaziale „Ion Irimescu” s-a întors cu două premii importante de la Concursul Internațional „Prime Dance Trophy”. Întrecerea, desfășurată pe 2 iunie, la Iași, le-a adus elevelor din Fălticeni locul al doilea la două secțiuni.

Pregătite de profesoara Claudia Moșneagu, tinerele din trupa de dans au impresionat juriul, reușind să se remarce cu două momente artistice intitulate „Spre viitor” (secțiunea Fantezie Coregrafică) și „Black and White” (secțiunea Dans Tematic).

Ele au participat la categoria de vârstă 12 – 15 ani, unde au concurat cu formații mult mai experimentate în competiții.

La Prime Dance Trophy au participat 150 de trupe de dans din România, Ungaria, Rusia și Republica Moldova.

„Sunt foarte mulțumită de rezultat.”, ne-a declarat profesoara Claudia Moșneagu. „Având în vedere că nu lucrăm multe ore într-o săptămână, performanța este excelentă. Totul ține de talent și tenacitate. Pentru mine, de fapt, locul II înseamnă locul I având în vedere concurența noastră.”

Rezultatul este cu atât mai strălucit ținând cont că tinerele din Fălticeni au concurat cu formații ale cluburilor de dans sau care se pregătesc la școli de coregrafie.

Din comisia de jurizare au făcut parte șase arbitri, profesori și specialiști în domeniu cu recunoaștere națională și internațională, președintele competiției fiind profesorul doctor Cristina Todi, reprezentantă de marcă a coregrafiei românești.

Reprezentantele Școlii „Ion Irimescu” au obținut în primul an de activitate cinci premii în competițiile artistice. Palmaresul numără două premii I la concursuri interjudețene de la Suceava și Iași, două premii II la concursul internațional de la Iași, respectiv un premiu III la concursul național de la Roman.

Prime Dance Trophy are doar două ediții la activ, anul acesta fiind prezentate nu mai puțin de 1.000 de momente artistice în cadrul competiției desfășurată la Teatrul pentru Copii și Tineret „Luceafărul”.

ȘTIRI