Eleva Vasilica Erhan din Fălticeni s-a întors cu premiul III de la Olimpiada Națională de Industrie AlimentarăEducație

Eleva Vasilica Erhan din Fălticeni s-a întors cu premiul III de la Olimpiada Națională de Industrie Alimentară

       Accesări: 936

Debut cu dreptul într-o competiție națională. Fălticeneanca Vasilica Erhan a reușit să obțină premiul III la prima sa participare la Olimpiada de Industrie Alimentară, competiție găzduită de municipiul Târgu Mureș la sfârșitul săptămânii trecute. Eleva Colegiului „Vasile Lovinescu” s-a remarcat printre concurenții de la colegii renumite, unități școlare de profil din țară.

Cei aproape 100 de participanți au trecut prin cele două probe ale întrecerii, una scrisă și alta practică.

La proba scrisă au avut subiecte din cele trei module de studiu, tehnologia panificației, tehnologia fermentativă și microbiologie.

Pentru proba practică, participanții la concurs au trebuit să determine conținutul de zahăr la struguri prin metoda refractometrică de analiză.

Eleva din Fălticeni și-a adjudecat ultimul loc de pe podium, cu 81,5 puncte, la secțiunea rezervată clasei a XI-a. Vasilica Erhan a primit la 74 de puncte la proba scrisă și 89 de puncte la proba practică.

„Am trăit cu emoție olimpiada din acest an. Suntem mulțumite de rezultatul elevei noastre.”, ne-a declarat profesorul doctor Monica Crețu. „Premiul recompensează munca și aplecarea ei pentru studiu .Performanța obținută este extraordinară ținând seama că eleva Colegiului „Vasile Lovinescu” s-a luptat în competiție cu elevi de la licee de specialitate, de industrie alimentară, cum este Colegiul „Elena Doamna” din Galați.”

Vasilica Erhan este la prima sa participare la Olimpiada Națională.

Spre diferență de la alte competiții, unde elevii sunt îndrumați de un profesor, eleva Colegiului „Vasile Lovinescu” a avut trei îndrumători, câte unul pentru fiecare specialitate: Elena Bălan (panificație), Carmen Pintilie (tehnologie fermentative), Monica Crețu (biochimie).

Județul Suceava mai are doi premiați în cadrul acestei olimpiade, elevii Lavinia Leonte din Suceava și Eliad Evlonga din Rădăuți care au obținut premiul III și respectiv mențiune.

ȘTIRI