Eleva olimpică Ana Maria Cotun va fi premiată săptămâna viitoare de Ministerul Educației NaționaleEducație

Eleva olimpică Ana Maria Cotun va fi premiată săptămâna viitoare de Ministerul Educației Naționale

Sistemul de învățământ îi răsplătește pe elevii de succes. Fălticeneanca Ana Maria Cotun va fi premiată de Ministerul Educației pentru performanța obținută în vară la Olimpiada Balcanică de Geografie (BIGO). Festivitatea va avea loc luni, 28 noiembrie, la Palatul Național al Copiilor din București.

Ana Maria Cotun este unul din cei 200 de elevi din țară care vor fi premiați de ministrul Mircea Dumitru, elevi care s-au remarcat la competițiile internaționale.

Eleva Colegiului Național ”Nicu Gane” și-a adjudecat medalia de bronz la concursul pe națiuni, organizat în Serbia, între 24 și 30 iunie. Atunci lotul României monopoliza podiumul întrecerii cu patru medalii, una de aur, două de argint și una de bronz.

Concursul s-a desfășurat pe trei probe, teoretică (scrisă), practică (în teren) și multimedia, toate susținute în limba engleză.

Bronzul de la Olimpiada Balcanică de Geografie vine după aurul de la Olimpiada Națională din anul școlar 2014 – 2015, prima mare competiție în care Ana Maria Cotun s-a făcut remarcată.

Performanța elevei de 16 ani, sporește zestrea premiilor obținute de performerii Colegiului Național ”Nicu Gane”.

Directorul instituției, profesoara Cristina Nechifor, a subliniat coordonatele succesului, amintind că participarea elevei în lotul României este un nou prilej de mândrie pentru unitatea de învățământ preuniversitar din Fălticeni. Succesul este atribuit deopotrivă profesorului doctor Marcel Porof, un rol important având și sprijinul oferit de părinți.

„Ca o constantă susținută prin argumente solide, și în anul școlar 2015 – 2016, participarea la Olimpiada de Geografie a avut ca finalitate reconfirmarea valorică a muncii depuse și talentului susținut de exersare. Medalia de bronz obținută la Balcaniadă de către eleva Ana Maria Cotun, îndrumată de domnul profesor doctor Marcel Porof, reprezintă pentru școala noastră motiv de bucurie, de mândrie.”, ne-a declarat directorul Cristina Nechifor. „Este bucuria de a reprezenta România și prin elevii de la Colegiul „Nicu Gane”, în cadrul competițiilor internaționale. Este mândria conferită de poziționarea pe podiumul competiției. Reușita a fost posibilă grație studiului riguros și pasiunii pentru știință din partea elevei, profesionalismului și dăruirii din partea domnului profesor, precum și sprijinului efectiv din partea părinților. Tuturor le adresăm felicitări!”

Pentru rezultatul obținut la Olimpiada Balcanică de Geografie, eleva Ana Maria Cotun va fi recompensată cu suma de 2.945 de lei. În luna iulie, ea a fost premiată, pentru același rezultat de la olimpiada balcanică, și de Primăria Municipiului Fălticeni cu suma de 1.000 de lei.

Aceeași sumă, 2.945 lei, va primi și profesorul Marcel Porof, cât și Colegiul Național „Nicu Gane”. La nivelul județului Suceava vor fi premiați șapte elevi și zece profesori.

Fondurile alocate de Ministerul Educației Naționale se ridică la peste 3,5 milioane de lei.

Vor fi recompensaţi 202 elevi, 215 profesori care i-au pregătit, precum şi cele 100 de şcoli din care provin laureaţii.

Potrivit reglementărilor în vigoare, cuantumurile premiilor sunt următoarele: 12.545 lei – premiul I absolut (obținut cu punctaj maxim), 9.720 lei – premiul I/medalie de aur, 8.330 lei – premiul II/medalie de argint, 5.950 lei – premiul III/medalie de bronz şi 4.065 lei – mențiune (sau diplome echivalente).

Sumele în bani acordate elevilor care s-au impus în competițiile regionale (Olimpiade balcanice de seniori şi juniori, Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada, Olimpiada de Informatică a Europei Centrale, Olimpiada de Chimie „D.I. Mendeleev”) sunt: 4.440 lei – premiul I/medalie de aur, 3.785 lei – premiul II/medalie de argint, 2.945 lei – premiul III/medalie de bronz şi 2.550 lei -mențiune (sau diplome echivalente).

director-cristina-nechifor-eleva-ana-maria-cotun-profesor-marcel-porof

Facebook Comments

ȘTIRI