Eleva Loredana Ignat din comuna Hârtop și-a adjudecat locul II la Olimpiada Națională de Religie OrtodoxăEducație

Eleva Loredana Ignat din comuna Hârtop și-a adjudecat locul II la Olimpiada Națională de Religie Ortodoxă

       Accesări: 1522

Un alt elev care studiază la Fălticeni ajunge pe podiumul de competiție. Calificată în premieră la etapa finală, Loredana Ignat s-a întors de la Olimpiada Națională de Religie Ortodoxă, desfășurată pe 18 aprilie la Timișoara, cu un bine meritat loc II. Tinerei din satul Hârtop i-au lipsit doar 25 de sutimi pentru obținerea locului I.

Reprezentanta prestigiosului Colegiu Național ”Nicu Gane” confirmă și de această dată nivelul ridicat de pregătire. Loredana Ignat a fost îndrumată de profesoara Otilia Grădinariu care și-a exprimat bucuria și satisfacția generată de un rezultat deosebit.

Ea a concurat la secțiunea  rezervată clasei a IX-a alături de alți 40 cei mai buni elevi la religie, din fiecare județ.

”Am întâlnit la olimpiadă oameni care avea o trăire spirituală profundă. Un concurs frumos, cu numeroase activități în afara competiției.”, ne-a spus Loredana Ignat. ”În ansamblu, subiectele nu au fost prea grele. Ele au implicat viziunea proprie și acesta a fost un element care ne-a diferențiat.”

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Olimpiada s-a desfășurat doar la proba scrisă și a inclus trei exerciții. Monahismul a fost unul dintre subiectele tratate în cadrul concursului.

Aflată la prima prezență, Loredana Ignat a încheiat olimpiada națională cu nota 9,50, în timp ce câștigătorul primului loc a primit nota 9,75.

Tânăra din Hârtop participă la Olimpiada de Religie încă din clasa a V-a. Anul acesta ea s-a calificat pentru prima dată la faza națională, fiind totodată primul elev al Colegiului Național ”Nicu Gane” care accede în ultimul act al competiției școlare la materia amintită.

eleva-loredana-ignat-colegiu-nicu-gane-2

ȘTIRI