Eleva Irina Toma de la Colegiul ”Nicu Gane” s-a clasat pe locul al doilea la Olimpiada Națională de Limba Rusă ModernăEducație

Eleva Irina Toma de la Colegiul ”Nicu Gane” s-a clasat pe locul al doilea la Olimpiada Națională de Limba Rusă Modernă

       Accesări: 1290

Debut cu dreptul la competițiile școlare de top. Irina Toma bifează prima reușită pentru Colegiului Național ”Nicu Gane” care are anul acesta nu mai puțin de 32 de elevi calificați la olimpiadele naționale. Aflată la prima participare, eleva, în vârstă de 16 ani, revine la Fălticeni cu o performanță frumoasă.

Irina Toma s-a clasat pe locul al doilea la Olimpiada de Limba Rusă ce s-a desfășurat în perioada 18-20 aprilie 2016 la Slobozia, în județul Ialomița.

Eleva îndrumată de Valetina Nazarov, profesoară cu catedra de rusă la Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu”, și-a depășit emoțiile, reușind să treacă fără probleme de etapa județeană. Puține puncte au despărțit-o de primul loc la faza națională.

”Subiectele nu au fost prea grele la Olimpiada de Limba Rusă Modernă. Este prima mea participare și mă bucur pentru acest rezultat. ”, ne-a declarat eleva colegiului fălticenean. ”Mi-am dorit să fiu prezentă la olimpiadă, deși nu m-am gândit că voi ajunge la etapa națională. Le-am transmis părinților mei rezultatul obținut.”

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Concurenții au avut de susținut în două zile diferite proba orală și proba scrisă.

Reprezentanta Colegiului ”Nicu Gane” încheie olimpiada națională cu 180 de puncte din 200 posibile. La proba orală a obținut 94 de puncte, iar la cea scrisă 86 de puncte.

Pe lângă diploma de participare, olimpica Irina Toma a fost premiată cu suma de 90 lei.

Anul acesta la Olimpiada Națională de Limba Rusă Modernă au participat mai mulți elevi din județul Suceava. De altfel, județul nostru a monopolizat podiumul olimpiadei, locul I fiind câștigat de Irina Ghiurco, locul II de Lidia Chiricoi (la egalitate cu Irina Toma) iar locul III de Vladimir Fedoruk, toți trei elevi ai Colegiului Național de Informatică ”Spiru Haret” din Suceava.

În cadrul aceleiași competiții, eleva Daniela Negru de la Colegiul Tehnic ”Lațcu Vodă” din Siret a fost premiată cu mențiune.

Olimpica Irina Toma este născută la Anenii Noi, localitate din Republica Moldova aflată în apropiere de granița cu Transnistria.

eleva-irina-toma-4

ȘTIRI