Eleva Georgiana Mihăilă de la Școala ”Ion Irimescu” obține premiul II la ECOlimpiada ElevilorActualitate

Eleva Georgiana Mihăilă de la Școala ”Ion Irimescu” obține premiul II la ECOlimpiada Elevilor

       Accesări: 233

premiu-georgiana-mihaila-falticeniUn nou premiu la nivel național ajunge la Fălticeni. Georgiana Mihăilă de la Școala ”Ion Irimescu” se numără printre participanții care au urcat pe podiumul ECOlimpiadei Elevilor. Competiția pe teme de colectare selectivă i-a adus premiul II, iar profesorului îndrumător Paulina Ivanov, diploma de excelență.

Desfășurată pe mai multe etape, ECOlimpiada Elevilor s-a lansat în toamna anului trecut în 45 de școli din România, fiind adresată copiilor din clasele a III-a. Participanții au trebuit să trimită o compunere despre colectarea separată şi reciclarea deşeurilor de ambalaje.

Din cele aproape 9.000 de compuneri trimise la concurs, 25 dintre acestea au fost premiate. Lucrarea Georgianei Mihăilă, elevă în clasa a III-a A este una dintre cele mai bune lucrări din cadrul proiectului educațional.

Școlarii s-au bucurat de susţinerea comunităţii din cele 45 de localităţi participante prin numărul de voturi unice acordate compunerilor. Un juriu format din reprezentații Ministerului Educaţiei şi Cercetării Știinţifice și Eco-Rom Ambalaje au făcut ultima departajare criteriile fiind originalitatea, respectarea normelor de redactare și a temei propuse.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Festivitatea de premiere s-a desfăşurat ieri, 8 iunie, la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.

”Într-o societate în care omul produce din ce în ce mai multe deșeuri pe care natura nu le poate descompune, educația ecologică este indispensabilă”, declară profesoara Paulina Ivanov. ”În sprijinul nostru a venit proiectul ECOlimpiada elevilor, care se află la a III-a ediție. M-am bucurat foarte mult să particip la acest eveniment și sper ca lecțiile ecologice învățate de elevi în cadrul acestui proiect să nu fie uitate și să contribuie la păstrarea unei școli mai curate, a unui oraș mai curat iar copiii să devină apărători ai mediului în fața nepăsării.”

Proiectul educațional dezvoltat de Eco-Rom Ambalaje, în parteneriat cu Ministerul Educației şi Cercetării Ştiinţifice cu susţinerea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Până în prezent, peste 33.500 de elevi și 1.350 de cadre didactice au avut parte de aceeaşi experienţă educaţională completă şi inedită.

„Ne dorim ca elevii să devină adulţi responsabili de viitorul lor, să se implice pe termen lung în acțiuni de protejare a mediului și să utilizeze resursele în mod sustenabil”, afirmă Grațiela Gavrilescu, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor. ”Dar avem nevoie ca şi generaţiile actuale să facă progrese cât mai rapide în schimbarea comportamentului şi suntem convinşi că astfel de programe schimbă atitudinea părinţilor. Cu toţii trebuie să învăţăm “manualul reciclării ambalajelor” şi să îl punem imediat în practică.”

Organizatorul competiției susține că ECOlimpiada Elevilor s-a dovedit un demers important în crearea unei educaţii ecologice solide.

Rudy H.

ȘTIRI