Eleva fălticeneancă Larisa Andreea Pălie s-a clasat pe locul II la Olimpiada Națională de Limba RomânăEducație

Eleva fălticeneancă Larisa Andreea Pălie s-a clasat pe locul II la Olimpiada Națională de Limba Română

       Accesări: 419

La un pas de primul loc pe țară. Larisa-Andreea Pălie bifează pentru Colegiul Național ”Nicu Gane” un nou rezultat de excepție, reușind să aducă unul din cele mai importante premii puse în joc. Eleva pregătită de profesoara Daniela Pavel s-a clasat pe locul II la Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română, desfășurată recent la Târgu Mureș.

Acesta este cel mai bun rezultat din istoricul participărilor pentru reprezentanta Colegiului Național ”Nicu Gane”, dar și cea mai bună clasare obținută de un elev din județul Suceava și regiunea Moldovei la concursul amintit.

Diferența dintre ocupantele locurilor I și III a fost de doar trei puncte.

Fălticeanca Larisa-Andreea Pălie a obținut 115,58 puncte, clasându-se pe poziția secundă la o diferență infimă, de 1 punct și 42 de sutimi, de locul I obținut de o elevă din județul Cluj. Locul al treilea în cadrul întrecerii a revenit unei eleve din județul Dâmbovița care a primit 114 puncte.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Performanța elevei Colegiului Național ”Nicu Gane” vine în contextul ultimei sale participări la olimpiadele școlare.

”Nu m-am așteptat să ajung atât de sus”, ne-a spus eleva născută în Fălticeni. ”Am început să plâng. Luasem locul II. Nu mi-a venit să cred, eram la masă când s-au afișat rezultatele. Concursul în sine nu mi s-a părut greu. Atmosfera a fost, în schimb, apăsătoare.”

În ultimii șapte ani ea nu a lipsit de la nici o olimpiadă, din clasa a V-a și până în clasa a XII-a. Acum doi ani Larisa obținea un premiu special în cadrul aceleiași olimpiade și tot la faza națională.

Ediția de anul acesta a fost mai interesantă. Larisa Andreea a descris olimpiada națională drept o competiție foarte poetică, iar subiectele au fost ci deosebite.

”La concurs a fost neașteptat de bine. Subiectele nu au fost grele, ci deosebite” a declarat eleva de la Nicu Gane, cotidianului Cronica de Fălticeni. ”Pot să spun că a fost foarte poetic. Subiectele m-au atras”.

La Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română au participat 300 de elevi, 4 dintre aceștia fiind reprezentanții județului Suceava.

olimpica-larisa-andreea-pălie-si-profesoara-daniela-pavel

ȘTIRI