Elevă din Fălticeni între finaliștii Concursului Național “Memoria Holocaustului“Educație

Elevă din Fălticeni între finaliștii Concursului Național “Memoria Holocaustului“

       Accesări: 595

O elevă a Școlii Gimnaziale „Ion Irimescu” din Fălticeni s-a calificat la faza finală a Concursului Național „Memoria Holocaustului”.

Ecaterina Pelin, elevă în clasa a VII-a C, îndrumată de prof. Irina Zaharia, a obținut un punctaj total de 92 de puncte (42 de puncte la proba teoretică și 50 de puncte la proba practică). Acest rezultat i-a permis Ecaterinei să se califice la etapa națională a acestui concurs, care se va desfășura între 15 și 19 iulie 2018 la Botoșani.

Calificarea a venit după etapa județeană, organizată în a doua parte a lunii mai, la Liceul Tehnologic „Ion Nistor” din localitatea Vicovu de Sus. Concursul  s-a adresat atât elevilor de gimnaziu cât și celor de liceu  și a întregistrat un număr de 42 de participanți, elevi pasionați de istorie din toate zonele geografice ale județului.

Concursul „Memoria Holocaustului” are menirea de a le reaminti tinerilor de azi, faptul că  șase milioane de oameni și-au pierdut viața în timpul celui De-al Doilea Război Mondial. Scopul competiției îl reprezintă formarea conștiinței tinerilor de astăzi, păstrarea în memoria colectivă a consecințelor derapajelor societății de tip totalitar, a abuzurilor pe care unii oameni le fac asupra altora în anumite momente ale istoriei.

Este încurajator faptul că tot mai mulți tineri sunt  interesați din ce în ce mai mult de acest subiect, poate și datorită faptului că în sfârșit se înțelege importanța acestui eveniment istoric care a servit ca lecție pentru întreaga omenire.

Elevii claselor a VII-a au participat la două probe distincte în cadrul acestui concurs. Prima dintre acestea a vizat evaluarea cunoștințelor și competențelor istorice cu privire la Holocaust, în timp ce a doua probă a avut un caracter practic, elevii fiind puși în situația de a realiza un colaj cu tema „Copilăria în perioada Holocaustului”.

ȘTIRI