Un elev de la Colegiul Național “Nicu Gane” s-a calificat la Olimpiada Națională de Tehnologia InformațieiEducație

Un elev de la Colegiul Național “Nicu Gane” s-a calificat la Olimpiada Națională de Tehnologia Informației

       Accesări: 1076

Georgian Vodă, elev  al Colegiului Național “Nicu Gane” din Fălticeni (clasa a XI-a B – profil matematică-informatică), s-a calificat pentru al treilea an consecutiv la faza națională a Olimpiadei de Tehnologia Informației.

La etapa județeană a acestei olimpiade, organizată la Suceava, pe data de 21 aprilie, Georgian s-a clasat pe primul loc, cu un total de 59,5 puncte.

Lotul județului Suceava pentru Olimpiada Națională de Tehnologia Informației este format din 5 elevi, câte 4 elevi de pe fiecare nivel la secțiunea TIC și unul la secțiunea C#.  Ediția din acest an se va desfășura la Călărași, în perioada 17-20 mai.

Subiectul este împărțit în principal în 6 categorii care presupun: editarea avansată a documentelor cu Microsoft Word, prelucrarea foilor de calcul cu Microsoft Excel, realizarea de prezentări animate cu Microsoft PowerPoint, lucrul cu baze de date Access și crearea de pagini web cu HTML și Java Script.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Anul trecut, Georgian a obținut medalia de argint la faza națională, competiție desfășurată la Ploiești. El speră să obțină un „rezultat frumos, cel puțin ca cel de anul trecut”.

„Georgian este un elev pasionat de informatică și tehnologia informației, dovedind acest fapt încă din primele ore de informatică. Este un elev care se pregătește individual mult, fiind și un bun autodidact. Experiența sa în acest domeniu a crescut de la an la an și prin participările sale la olimpiade și concursuri și-a sporit încrederea, dar și dorința pentru obținerea unui rezultat mai bun care îl poate ajuta pentru admiterea la facultate. El dorește să se îndrepte spre Facultatea de Informatică sau Calculatoare.”, ne-a declarat profesorul său, Dimitrie Filip.

El a adăugat că își dorește ca “tot mai mulți elevi să se orienteze spre profilul acesta care este o pistă de lansare spre viitoarea meserie de inginer IT sau informatician, meserie căutată și bine plătită pe piața muncii, atât în țară cât și în străinătate.  Nu este ușor, mai ales în acest domeniu unde lucrurile se schimbă foarte repede, iar dotarea materială trebuie să țină pasul cu evoluția IT. ”

ȘTIRI