Efectele iernii timpurii la Fălticeni: Copaci doborâți de vânt, locuințe fără energie electrică și accidente rutiereLocal

Efectele iernii timpurii la Fălticeni: Copaci doborâți de vânt, locuințe fără energie electrică și accidente rutiere

Anotimpul rece și-a făcut apariția mai devreme, după cum au prognozat meteorologii. Ploile de sâmbătă seara s-a transformat treptat în grindină iar duminică dimineața, când temperaturile au coborât sub 0 grade, au căzut primii fulgi de zăpadă. La Fălticeni iarna s-a dezlănțuit pentru câteva ore, ninsorile abundente și viscolul punând probleme.

Zăpada și poleiul le-au dat bătăi de cap șoferilor care nu au adaptat viteza la condițiile de drum sau nu aveau mașinile echipate cu anvelope corespunzătoare.

Accidentele, tamponările ușoare sau mai serioase, s-au ținut lanț. Câțiva dintre autorii evenimentelor rutiere au fost găsiți s-au urcat băuți la volan.

Iarna timpuri le-a dat de muncă angajaților din Primărie. Trotuarele, aleile și străzile au fost curățate de zăpadă, iar peste gheața formată s-a aruncat cu material antiderapant.

Vântul și-a făcut de cap pentru câteva ore. Mai mulți copaci au cedat sub forța vântului puternic ce a suflat cu 70 km/h. Din fericire nu s-au înregistrat victime, în schimb au fost întreruperi ale energiei electrice. De asemenea, liniile telefonice și cele pentru internet au fost afectate în cartierul Maior Ioan.

”Oamenii din Primărie au intervenit de la primele ore ale dimineții. Pe trotuare și pe carosabil s-a dat cu nisip, iar utilajele au îndepărtat zăpada. Colegii mei sunt pe metereze încă de duminică.”, ne-a spus primarul Cătălin Coman. ”Pe străzile unde nu am putut ajunge duminică, angajații administrației locale au intervenit pe parcursul zilei de astăzi. Vântul ne-a creat destule probleme. Au fost mai mulți arbori doborâți, dar și gospodării care au rămas fără energie electrică. ”

Cele mai multe probleme le-a creat vântul. Câțiva arbori din parcul Ambulatoriului de Specialitate (fosta Policlinică) s-au rupt fără însă să provoace pagube sau victime. Copacii au fost toaletați pentru a nu prezenta pericol pe viitor.

În curtea Colegiului ”Vasile Lovinescu” s-a prăbușit un brad peste liniile telefonice, electrice și cele pentru internet. Pompierii și angajații Primăriei au lucrat împreună pentru degajarea zonei, în timp ce lucrătorii operatorului de telefonie au înlocuit cablurile.

Arbori doborâți de vânt au fost și în zona Dumbrava Minunată. Două sălcii au căzut peste liniile de joasă tensiune, la punctul de transformare 59, provocând întreruperea curentului pe mai multe străzi printre care Sublocotenent Grigoraș, Doctor Tatos, Dumbrava Minunată și parțial Mihail Sadoveanu.

Un stâlp de iluminat din beton a fost deteriorat, iar liniile de tensiune rupte.

Lucrătorii de la Spații Verzi și Utilități Publice au intervenit în cursul zilei de astăzi pentru tăierea copacilor rupți de vânt.

ȘTIRI