Accesări: 86

colegiul_nicu_gane

Se apropie cu pași repezi zilele Colegiului Național ”Nicu Gane”. Pe 13 și 14 februarie sunt pregătite manifestări dintre cele mai diverse, pentru a puncta cel mai important eveniment dedicat prestigioasei instituții de învățământ fălticenene. Cadrele didactice și elevii au încropit un program care cuprinde tot ceea se pretează unui moment aniversar în care educația și cultura constituie motive de sărbătoare.

Manifestările vor debuta joi cu o zi închinată integral academicianului, folcloristului și etnografului Artur Gorovei. Activitatea acestuia va fi pusă în lumină printr-o expoziție de carte și documente, cât și a simpozionului care va evoca personalitatea și opera lui Gorovei.

A doua zi sunt programate acțiuni dedicate educației și culturii ce au ca sursă Colegiul Național ”Nicu Gane”. Două vernisaje, o lansare de carte și un recital al corului Animosi vor încununa evenimentul din 14 februarie, organizat ”pentru a marca înscrierea unor noi valențe în dinamica existență a unei instituții ce și-a înscris pe blazon Educația și Cultura drept repere inseparabile ale formării tinerilor și promovării valorilor”.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Momentul de vârf va fi concertul festiv susținut de Orchestra Filarmonică ”George Enescu” din Botoșani.

Și-au anunțat participarea profesori de la Universitățile din Iași și București. Printre invitați se vor afla primarul Cătălin Coman și președintele Consiliului Județean, Cătălin Nechifor, fost elev al liceului.

În cadrul evenimentului, folcloristul Artur Gorovei și profesorul Bogdan Grigoriu vor primi post-mortem titlurile de ”Cetățean de Onoare”. Aceiași distincție va fi înmânată și istoricului Sorin Ștefan Gorovei.

Colegiul Național ”Nicu Gane” împlinește anul acesta 144 de ani de activitate.

ȘTIRI