Ecourile programului „Şcoala altfel” în unităţile de învăţământ din FălticeniEducație

Ecourile programului „Şcoala altfel” în unităţile de învăţământ din Fălticeni

       Accesări: 905

Şcoala altfel la Grădiniţa Licurici

licurici_1La nivelul învăţământului preşcolar, Grădiniţa cu Program Prelungit „Licurici” a angrenat în activităţile din programul „Şcoala altfel” în jur de 100 de preşcolari, de la grupele „Fluturaşii”, „Năzdrăvanii”, „Albinuţele”, „Ursuleţii”şi „Bobocei”, sub îndrumarea cadrelor didactice  prof. Mircea Claudia, prof. Findanis Isabela, prof. Dănilă Dana, educ. Capmare Anişoara, prof. Chelariu Mihaela, ed. Ştefan Fl, prof. Ciubotariu Elena, prof. Bubuţanu Ana-Loredana, prof. Loghin Anişoara, educ. Dulgheriu Maria şi au vizat  activităţi precum: vizite la cabinete medicale, Biblioteca municipală, biserică, muzee, C.D.I., teatru de păpuşi, artă dramatică, dramatizări, parada modei cu costumaţii Eco, şezătoare literară, carnavalul personajelor din poveşti, activităţi de colectare de bunuri necesare pentru desfăşurarea proiectului socio-umanitar „Dar din dar se face rai”, simularea unor situaţii de urgenţă, jocuri de rol, precum şi confecţionarea unei „Cărţi altfel pentru o şcoală altfel”.

Activităţile din cadrul programului, coordonat de prof. Daniela Dănilă şi prof. Isabela Findanis, au fost propuse de către cadrele didactice din unitate cât şi de preşcolari şi părinţi şi au cuprins cel puţin unul din următoarele domenii: cultural-artistic, sportiv, cetăţenie democratică şi responsabilitate socială, educaţie pentru sănătate, educaţie ecologică şi de protecţie a mediului, educaţie rutieră, educaţie religioasă, toate  având un impact pozitiv asupra comportamentelor preşcolarilor.

O lume a prieteniei – de la copii pentru copii, la Grădiniţa Pinocchio

Imprumutul Promotional de Sarbatori

TolestiProgramul socio-educaţional „O lume a prieteniei” lansat de Compartimentul Învăţământului Preşcolar al ISJ Suceava, se află în acest an la cea de-a IX-a ediţie şi s-a derulat la G.P.P. „Pinocchio” din Fălticeni în perioada 18 – 22 aprilie 2016, prin proiectul „Daruri de Paşte”, proiect  coordonat de prof. Nicolette Tărnăuceanu.

Scopul acestui program constă în extinderea colaborării dintre unităţi de învăţământ din mediul urban şi rural, în vederea egalităţii de şanse a copiilor, educarea preşcolarilor în spiritul înţelegerii, cooperării şi întrajutorării celor asemenea lor, care temporar se află într-o situaţie socio-economică precară, precum şi sensibilizarea părinţilor, sponsorilor şi colaboratorilor asupra situaţiei în care se găsesc anumite unităţi de învăţământ preşcolar şi copiii care le frecventează.

Cadrele didactice, împreună cu copiii de la G.P.P. „Pinocchio” Fălticeni şi părinţii acestora au realizat o colectă constând în jucării, obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte pentru copii, şi bani. Campania de donaţii s-a desfăşurat în toate cele cinci grupe ale Grădiniţei Pinocchio, cu sprijinul cadrelor didactice: Aurora Știrbu, Mihaela Răileanu, Maria Ion, Cristina Macovei, Violeta Alexandrescu, Nicolette Tărnăuceanu, Irina Sandu, Carmen Popa, Manuela Mîrzan, Agapia Maftei.

Miercuri, 20 aprilie, copiii grupei ”Voiniceii” împreună cu educatoarele Irina Sandu și Agapia Maftei au mers la G.P.N. Giurgești, com. Vulturești unde au oferit cadouri preșcolarilor din această grădiniță.

Joi, 21 aprilie o delegaţie formată din director Adriana Samson, educatoarele Nicolette  Tărnăuceanu, Violeta Alexandrescu, Carmen Popa, Manuela Mîrzan și 38 preşcolari de la G.P.P. „Pinocchio” s-au deplasat la G.P.N. Țolești, comuna Forăști, unde au împărţit daruri preşcolarilor de acolo. Copiii au fost încântaţi de darurile primite, au recitat poezii, au cântat cântece de primăvară, au dansat şi s-au jucat împreună cu noii lor prieteni de la „Pinocchio”.

Copiii de la grupa mijlocie Pinocchio au mers în vizită la prietenii lor de la Grădinița Specială din Fălticeni unde au avut marea bucurie de a dărui din suflet cadouri copiilor din această unitate.

„Mulţumim, pe această cale, tuturor părinţilor de la cele cinci grupe de preşcolari implicaţi în acţiune prin sponsorizările făcute”, ne-a declarat prof. Nicolette Tărnăuceanu.

Săptămâna Altfel la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu„ Fălticeni

scoala_sadoveanuCa în fiecare an, activitățile școlii au fost deosebit de bogate. Elevii claselor primare au fost antrenați în diferite acțiuni (vizite, ateliere de creație, concursuri, spectacole, vizionare de filme, drumeții, etc). Cei din clasele V-VIII au lucrat în cadrul cluburilor (Gastronomie, Micii meșteșugari, Clubul curioșilor, Clubul ecologiștilor, 112, Jurnalism, Clubul „Loisirs„ , Muzică, Chitară, Teatru, Pictură, Sport, Clubul liceenilor, Clubul cinefililor).

În plus, clasele a VII-a au participat la Ziua Curățeniei în Municipiul Fălticeni (ecologizare) și au continuat să aducă deșeuri (clasa a VII-a A a fost premiată pentru proiectul „Campionii reciclării„ în cadrul căruia s-au adunat deja 500 kg de hârtie).

La clubul „Loisirs„ elevii au realizat o revistă în limba franceză.

Finalul săptămânii a fost marcat de o expoziție cu produsele realizate la cluburi și cu un spectacol de muzică și teatru.

Informaţii în curs de actualizare…

ȘTIRI