Echipaje ale ISU Suceava mobilizate pentru un exercițiu de alarmare în caz de cutremur major în BucureștiActualitate

Echipaje ale ISU Suceava mobilizate pentru un exercițiu de alarmare în caz de cutremur major în București

       Accesări: 356

În această dimineață, Ministerul Afacerilor Interne a inițiat un exercițiu de alarmare a structurilor pentru situații de urgență în București și în județul Iași.

Potrivit scenariului exercițiului „Seism 2016”, în această dimineață, în zona Vrancea, s-a produs un cutremur major, cu magnitudinea de peste 7 grade pe scara Richter, care a afectat orașele București și Iași.

Structurile ISU din toată țara au fost alertate și au trecut la planul ROȘU de intervenție, care presupune ca întreg personalul să se prezinte la unitate. Efectivele ISU din județele care nu au fost afectate de seism vor pleca spre București și Iași.

Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, 20 de autospeciale şi 147 de militari din toate subunităţile de pompieri din judeţ, au fost mobilizate pentru a se deplasa spre municipiul Bucureşti.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Pentru asigurarea intervenției în zonele afectate, în sprijinul structurilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, au fost mobilizate și efective ale Poliției, Jandarmeriei și ale Inspectoratului General de Aviației al MAI.

De asemenea, a fost alertat Statul Major General al Ministerului Apărării Naționale pentru oferirea de sprijin în caz de nevoie.

Exercițiul “Seism 2016” se desfășoară sub coordonarea DSU și are ca scop verificarea capacității de reacție și de intervenție a structurilor pentru situații de urgență, timpul necesar mobilizării unor capabilități suplimentare, modul de implementare a procedurilor de coordonare adoptate în acest an, precum și identificarea și remedierea eventualelor deficiențe.

ȘTIRI