Colegiul „Vasile Lovinescu” s-a calificat cu echipa de fotbat fete în finala competiției naționale Cupa „Coca Cola”Sport

Colegiul „Vasile Lovinescu” s-a calificat cu echipa de fotbat fete în finala competiției naționale Cupa „Coca Cola”

       Accesări: 656

Fotbalul feminin duce Fălticeniul în finala Cupei Coca Cola, cea mai populară competiție de fotbal dedicată liceenilor.

Echipa de fotbal feminin a Colegiului „Vasile Lovinescu” din Fălticeni a câştigat etapa regională a Cupei „Coca Cola”, eveniment care a avut loc la Bacău, la sfârşitul săptămânii, cu participarea celor mai bune echipe din judeţele Bacău, Botoșani, Galați, Iași, Suceava și Vrancea.

Fetele din Fălticeni au înregistrat două victorii în faza grupelor: 2-0 cu LPS Bacău şi  3-0 cu LPS Buzău, iar în finală au învins cu 3-0 echipa Liceului Tehnologic Vorona (Botoşani).

În plus, fălticenencele au primit din partea organizatorilor şi premiul fair-play al competiţiei.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Din echipa Colegiului „Vasile Lovinescu”, pregătită de prof. Vasile Amariei, au făcut parte: Elena Bălăneasa, Teofana Axinte, Nicoleta Lazăr, Gabriela Loghin, Ana Maria Vieru, Andreea Dumitru, Carmen Paşcan, Dorina Onofrei.

„Pe suprafaţa de joc ca scoasă din cutie din Sala Sporturilor, încă un nume a renăscut în imaginarul moldovenesc: Fălticeni. Târgul din „Amintirile” lui Creangă s-a scuturat de trecut şi a defilat cu o echipă de puştoaice puse pe fapte mari”, a scris astăzi Gazeta Sporturilor despre echipa fălticeneană.

Judeţul Suceava a fost la un pas de a avea o echipă şi în finala naţională a băieţilor. După două victorii în grupe, Colegiul Tehnic „Laţcu Vodă” Siret a pierdut cu 2-3 finala regională în faţa Colegiului Economic „Ion Ghica” Bacău.

Finala ediției 2016 a Cupei Coca-Cola se va disputa pe 4 și 5 iunie, în București, Parcul Tineretului. Echipele campionale, băieţi şi fete, se vor bucura de un premiu inedit, o excursie în Franţa, la Campionatul European, urmând să asiste la partida de fotbal dintre România şi Elveţia.

Peste 500 de echipe de liceeni s-au înscris în acest an în competiţie: 384 echipe de băieţi şi 126 echipe de fete. Doar 12 echipe s-au calificat în finala naţională de la Bucureşti.

foto – Gazeta Sporturilor

ȘTIRI