După incendiul din Bamboo pompierii au aplicat amenzi de peste 200.000 de lei cluburilor și discotecilor din RomâniaNațional

După incendiul din Bamboo pompierii au aplicat amenzi de peste 200.000 de lei cluburilor și discotecilor din România

Pe 21 ianuarie, un incendiu a distrus clubul Bamboo din București. Focul a izbucnit sâmbătă dimineață, în jurul orei 04.00, când în club se aflau aproximativ 300 de persoane. Potrivit autorităților, 44 de persoane au fost rănite.

Pentru asigurarea continuității acțiunilor preventive, în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, pompierii alături de reprezentanți ai structurilor MAI, constituiți în echipe mixte, au derulat controale și verificări la imobilele în care se desfășoară activități cu public numeros.

S-au executat 162 controale la operatori economici din categoria cluburi şi discoteci, fiind aplicate 118 amenzi, în cuantum de 203.000 lei, pentru nerespectarea reglementarilor pe linia apărării împotriva incendiilor.

Principalele aspecte urmărite în teren de către inspectorii de prevenire au vizat: exploatarea instalaţiilor electrice, funcţionarea iluminatului pentru marcarea căilor de evacuare, funcționarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, obstrucționarea căilor de evacuare, instructajul angajaților, obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu și existența planurilor de evacuare în caz de incendiu.

Concomitent cu activităţile de control asupra respectării normelor de apărare împotriva incendiilor, pompierii din cadrul subunităţilor operative de intervenţie au efectuat 171 acţiuni de recunoaştere în zonele de dispunere a obiectivelor, pentru a stabili modul de intervenția în cazul izbucnirii unui eventual incendiu.

Din ordinul ministrului afacerilor interne, în perioada următoare activitățile preventive vor fi intensificate, astfel încât siguranța celor care frecventează astfel de locații să fie asigurată, iar obligațiile legale ale beneficiarilor să fie respectate.

Facebook Comments

ȘTIRI