După desființare Stațiunea Pomicolă Fălticeni s-a transformat în Centrul de Cercetare – Dezvoltare pentru Pomicultură “Gheorghe Lazăr”Actualitate

După desființare Stațiunea Pomicolă Fălticeni s-a transformat în Centrul de Cercetare – Dezvoltare pentru Pomicultură “Gheorghe Lazăr”

       Accesări: 1487

Printr-o Hotărâre de Guvern din anul 2017, Stațiunea de Cercetare și Producție Pomicolă Fălticeni (SCDP) s-a desființat, fiind preluată, prin reorganizare, de Stațiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Pomicultură Iași.

La sfârșitul lunii ianuarie 2018, întregul patrimoniu al SCDP Fălticeni, constând în bunuri proprietatea publică și privată a statului, bunuri proprii și personalul angajat, a fost preluat oficial de SCDP Iași, structura de la Fălticeni devenind Centrul de Cercetare – Dezvoltare pentru Pomicultură “Gheorghe Lazăr”.

Noua structură organizatorică de la Fălticeni, subordonată SCDP Iași, nu are personalitate juridică.

Stațiunea Pomicolă din Fălticeni a luat ființă în anul 1939.

Gheorghe Lazăr a fost director al instituției, conducând SCDP Fălticeni din anul 1973 până la pensionare, la începutul anul 2010.

În anul 1999, SCDP Fălticeni era lider pe ţară în privinţa producţiei de mere, cu o producție de 6.000 de tone de mere pe cele 500 de hectare pe care le avea în proprietate la acea vreme.

ȘTIRI