Duminică va fi sfințită piatra fundamentală pentru noul lăcaș de rugăciune al Mănăstirii de maici din PăiseniReligie

Duminică va fi sfințită piatra fundamentală pentru noul lăcaș de rugăciune al Mănăstirii de maici din Păiseni

       Accesări: 2841

Eveniment religios în comuna Cornu Luncii. La sfârșitul acestei săptămâni are loc sfințirea pietrei fundamentale ce se va pune la temelia noii biserici a mănăstirii de maici din satul Păiseni. Lucrările au început imediat după Postul Mare, după ce vechea biserică a fost demolată.

Așezământul monahal, ca și lăcașul de rugăciune, au fost construite în vremea când puțini se încumetau să ridice biserici din cauza prigoanei comuniste.

Construită din lemn, biserica veche s-a șubrezit în timp, pereții laterali și structura fiind afectate.

Noua biserică, din cadrul chinoviei ortodoxe pe stil vechi, se construiește pe același loc unde, timp de decenii, maicile s-au rugat neîncetat.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În ultimii ani, așezământul monahal cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” a beneficiat de sprijinul autorităților locale din Cornu Luncii, prin edilul Gheorghe Fron.

„Primăria și Consiliul Local Cornu Luncii sunt alături de Mănăstirea Păiseni. Noi am ajutat toate bisericile din comună, deci și acest loc de închinare. Este foarte frumos aici, un loc binecuvântat, unde ne reculegem în tihnă.”, subliniază primarul Fron. „Sunt bucuros că sătenii din Păiseni au arătat că au suflet mare, venind să ajute la zidirea bisericii aflată în construcție.”

Aflată într-o zonă colinară, un loc frumusețea se împletește cu liniștea naturii, mănăstirea este unul din cele 18 locașuri de rugăciune din comună.

Până când biserica va fi acoperită, maicile au adus odoarele și icoanele mănăstirii într-o bucătărie care ține loc de paraclis. Aici se țin slujbele zilnice, inclusiv liturghiile duminicale.

Impresionantă este faptul că numeroși oameni din satul Păiseni s-au mobilizat pentru ridicarea noului lăcaș, unul zidit din cărămidă și beton. Însuflețiți de dragostea pentru Hristos și credința ortodoxă, copii, tineri, adulți, dar și bătrâni au venit cu bucuria de a-și oferi ajutorul după propria putere.

Lucrările se desfășoară de trei luni și au ajuns la etapa turnării pilonilor, după care va urma zidirea pereților.

Duminică, 15 iulie, va fi pusă piatra fundamentală, prima sfințire ce se face oricărei biserici aflate în construcție. Slujba va fi oficiată de un sobor de arhierei, preoți și diaconi.

ȘTIRI