Duminică se va pune piatra de temelie la noul paraclis al Mănăstirii Sfântul Mina din satul RoșioriReligie

Duminică se va pune piatra de temelie la noul paraclis al Mănăstirii Sfântul Mina din satul Roșiori

       Accesări: 2482

Eveniment religios în satul Roșiori. Duminica aceasta se va pune piatra de temelie la noul paraclis din incinta Mănăstirii Sfântul Mucenic Mina. Lăcașul este ridicat în incinta blocului de chilii, puternic afectat de incendiul de la sfârșitul lunii iunie.

Vechiul paraclis, construit din lemn, a fost mistuit de flăcări.

Călugării erau la slujbă și, din fericire, nu s-au înregistrat victime omenești. Au ars cărți de cult, străni, obiecte bisericești și multe icoane.

Una dintre icoanele pictate în apropierea altarului a scăpat neatinsă de foc.

Noua construcție este realizată din cărămidă și va purta, ca și vechiul paraclis, hramul Sfinților Vlasie și Varnava. Piatra de temelie va fi pusă pe 5 august.

În urmă cu exact doi ani avea loc sfințirea paraclisului cu hramul Maica Domnului „Umilenia”, lăcaș ridicat din piatră de râu, lângă biserica mare.

Slujba duminicală și sfințirea pietrei fundamentale va fi oficiată de un sobor de arhierei, împreună cu numeroși preoți și diaconi.

Piatra de temelie va fi depusă după Sfânta Liturghie. Se vor citi mai întâi, potrivit unui anumit tipic, rugăciuni și psalmi, va fi săvârșită slujba aghiazmei, clericii urmând să depună Sfânta Cruce pe locul viitorului altar, iar apoi piatra de temelie ce va fi stropită cu untdelemn sfințit.

Starețul chinoviei de călugări îi invită pe cei care doresc să asiste la sfințirea și punerea pietrei fundamentale.

Arhimandritul Varnava a ținut să mulțumească tuturor celor care au ajutat obștea mănăstirii după incendiul devastator.

Cei care doresc să sprijine financiar reconstrucția paraclisului și blocului de chilii al mănăstirii Sfântul Mina din Roșiori pot dona bani în cele două conturi deschide la Banca BRD Filiala Fălticeni.

Cont LEI: RO 04 BRDE 340 SV 2290 366 3400

Cont EURO: RO 19 BRDE 340 SV 3738 740 3400

ȘTIRI