Duminică va fi sfințită biserica Mănăstirii din satul BrădățelReligie

Duminică va fi sfințită biserica Mănăstirii din satul Brădățel

       Accesări: 3080

Un eveniment religios așteptat cu multă bucurie. Duminică este programată sfințirea noului lăcăș construit la Mănăstirea Brădățel din comuna Horodniceni. Sfințirea va începe din această după-amiază, de la ora 17, cu slujba privegherii, și va continua mâine dimineață, începând de la ora 6.

Slujba de târnosire are loc la aproape 10 ani de la începerea lucrărilor la noul lăcaș.

Acesta s-a ridicat pe un teren alăturat pe care doi localnici l-au donat mănăstirii.

Noua biserică poartă hramul Sfântul Mucenic Dimitrie. Stareța mănăstirii spune că vechea biserică, sfințită în urmă cu jumătate de secol, este construită din lemn și va fi folosită în continuare pentru ritualul liturgic.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Slujba de sfințire va fi oficiată de un sobor de ierarhi ai Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi din România, printre care P.S. Sofronie Suceveanul, episcop vicar BORSV, și P.S. Demosten Nemțeanul.

La eveniment au fost invitați și oaspeți din străinătate. Printre aceștia se numără și P.S. Ambrozie de Metoni și alți clerici ai Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi din Grecia.

În timpul Sfintei Liturghii, dar și după încheierea acesteia, cei prezenți vor putea trece prin Sfântul Altar. Potrivit tradiției ortodoxe, la astfel de evenimente creștinii primesc bucăți de pânză acoperită ceară.

Mănăstirea din Brădățel s-a ridicat pe locul unde înainte de al doilea război mondial viețuiau doi călugări pustnici. Astăzi, aici, își duc viața în post, rugăciune și muncă peste 50 de maici.

ȘTIRI