Duminică se resfințește Biserica Sfântul Dimitrie din Țarna MareReligie

Duminică se resfințește Biserica Sfântul Dimitrie din Țarna Mare

       Accesări: 292

Pregătită pentru resfințire. Biserica Sfântul Mucenic Dimitrie din Țarna Mare va fi din nou la ceas de sărbătoare, peste două zile fiind programată târnosirea lăcașului. Slujbele specifice închinate acestui moment vor fi oficiate de Î.P.S Vlasie, întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române de Stil Vechi, împreună cu un sobor de arhierei și preoți.

Resfințirea lăcașului păstorit de preotul Lavrentie Pavăl va avea loc duminică, 5 octombrie 2014.

Evenimentul religios va începe sâmbătă după-amiază la ora 17 cu slujba privegherii urmată apoi de slujba târnosirii. În ultimii de zece ani biserica s-a înnoit treptat. Mobilierul, strana arhierească, icoanele și iconostasele au fost schimbate, iar la clădire s-au realizat lucrări de subzidire. Nouă este și pictura murală.

Biserica Sfântul Mucenic Dimitrie se va sfinți pentru a treia oară. Prima dată s-a sfințit în anul 1925 când clădirea s-a construit pe structură din lemn. A fost nevoie de o nouă sfințire în 1942, după ce, în anul 1932, regimul comunist dărâmase biserica până la temelie.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Potrivit tradiției, cu ocazia unui astfel de eveniment credincioșilor le este permis să treacă prin altar unde pot săruta Sfântul Prestol.

ȘTIRI