Cartea personalităților din Preutești va fi lansată duminicăRural

Cartea personalităților din Preutești va fi lansată duminică

       Accesări: 550

Valea Șomuzului are oameni gospodari, dar și oameni foarte valoroși, cu realizări pe măsură. Comuna Preutești este localitatea care i-a dat pe maestrul Ion Irimescu și pe scriitorul Nicolae Beldiceanu, însă aici există și alți săteni care au făcut lucruri remarcabile. Aceștia toți au devenit subiectul unei cărți care cuprinde personalitățile care au trăit ori au trecut pe aici.

Apariția publicistică este semnată de colonelul în rezervă Dumitru Simion. El și-a intitulat cartea „Valori din Preuteștii Sucevei”, iar lansarea are loc duminică.

Autorul îi invită pe consăteni, dar și pe toți iubitorii de carte și frumos la evenimentul din 10 iunie 2018, ce va avea loc la Căminul Cultural din Preutești începând cu ora 10.30.

„Valori din Preuteștii Sucevei” este o culegere de personalități marcante, în paginile acesteia figurând și oameni cu contribuții deosebite în spațiul comunității locale.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Printre cei amintiți în această carte sunt sculptorul Ion Irimescu, pictorul Mihai Gavril, poetul Nicolae Beldiceanu, omului de cultură Grigore Ilisei, care și-a petrecut câțiva ani ai copilăriei la Preutești.

Evenimentul îi are ca invitați speciali pe criticul literar Ion Holban, sciitorul Valentin Talpalaru, scriitorul și omul de televiziune Grigore Ilisei.

La lansare vor mai participa scriitorul Casian Spiridon (președintele Uniunii Scriitorilor Filiala Iași) și Ovidiu Vintilă, directorul revistei Bucovina Literară.

ȘTIRI