Duminica Ortodoxiei sărbătorită la Catedrala „Sfinții Împărați Constantin și Elena” alături de Episcopul Sofronie al SuceveiReligie

Duminica Ortodoxiei sărbătorită la Catedrala „Sfinții Împărați Constantin și Elena” alături de Episcopul Sofronie al Sucevei

Sărbătoare de suflet pentru ortodocșii de pretutindeni. Cea dintâi duminică din Sfântul și Marele Post al Paștilor a fost celebrată cu multă bucurie duhovnicească și la Catedrala Ortodoxă de stil vechi cu hramul „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Fălticeni. Așa cum s-a întâmplat în fiecare an la Duminica Ortodoxiei, aici s-a săvârșit slujba arhierească.

Sfânta Liturghie a fost P.S. Sofronie Suceveanul, alături de părintele paroh Sebastian Mogârzan și diaconul Nicolae Căpitanu.

Catedrala s-a dovedit neîncăpătoare pentru cei care au dorit să asculte cuvintele de învâțătură și cântările Sfintei Liturghii.

Sute de ortodocși pe stil vechi au fost prezenți la Duminica Ortodoxiei, răspunsurile liturgice fiind date de membrii corului mitropolitan „Schimbarea la Față”.

Înainte de finalul slujbei, mai mulți copii, tineri, adulți și bătrâni cu lumânări aprinse au primit Sfânta Împărtășanie lângă Ușile Împărătești.

Au urmat cuvintele de învățură ale PreaSfințitului Sofronie care au întărit textele din Apostol și Pericopa evanghelică.

La predică, Chiriarhul Sucevei, le-a expus celor prezenți câteva din reperele din istoria Ortodoxiei, în paralel cu faptele de credință ale Sfinților, amintind de jertfele martirice, tăria de credință, dragostea față de cele sfinte și importanța icoanelor în Biserica Ortodoxă.

Au fost reiterate celebrarea comuniunii în Duhul adevărului cu Sfinții Părinți și fidelitatea față de credința strămoșească.

Episcopul Sucevei i-a îndemnat pe toți cei prezenți să sporească în virtuțile cele mântuitoare, urându-le la final post binecuvântat.

ȘTIRI