Dublu eveniment la Grădinița Specială Fălticeni: Moment aniversar și Ziua Porților DeschiseEducație

Dublu eveniment la Grădinița Specială Fălticeni: Moment aniversar și Ziua Porților Deschise

       Accesări: 729

Zi specială la Grădinița Specială. La trecerea dintre anotimpuri, unitatea de învățământ, care îi pregătește pe preșcolarii cu dizabilități, s-a aflat, din nou, în sărbătoare. Oaspeții și prietenii cadrelor didactice, și ai copiilor de aici, au ținut să fie prezenți la un spectacol plin de culoare și ritm.

Anul acesta Ziua Grădiniței a fost sărbătorită pe 31 mai, evenimentul fiind un preambul pentru Ziua Copilului, marcată pe 1 iunie.

Programul dedicat acestui moment de aniversar a fost deschis cu discursul și salutul de bun venit adresat invitaților de către directoarea Elena Varganici.

Director Elena Varganici

Au urmat diverse momente artistice, dansuri tematice, recitare de poezie, interpretarea unor cântece cât și dansuri populare.

Pe scena sălii de spectacole au urcat preșcolarii Grădiniței Speciale, o parte dintre aceștia premiați la concursurile județene. Micuții au fost răsplătiți cu aplauze și dulciuri.

La eveniment au participat foste cadre didactice, psihologi, asistenți sociali, părinți, dar și partenerii unității, reprezentanții BCR Fălticeni și cei ai Fundației FARA.

În paralel cu evenimentul amintit, Grădinița Specială din Fălticeni a organizat Ziua Porților Deschise.

Grădinița Specială Fălticeni

Părinții copiilor cu deficiențe au putut afla toate detaliile despre oferta școlară, dotările și condițiile oferite aici. Toate serviciile unității de învățământ preșcolar sunt gratuite.

Anual aici se școlarizează peste 100 de copiii cu dizabilități ușoare, grave și foarte grave. Personalul specializat al grădiniței include profesori psihopedagogi și kinetoterapeuți care lucrează în cabinete cu câte unul sau doi copii.

Cadrele didactice desfășoară la grupe activități de comunicare, terapie psihomotrică, socioterapie, activități de joc și de expresie, cât și terapii specifice, precum tehnica vorbirii, educație perceptiv vizuală, activități de orientare și mobilitate.

Grădinița Specială Fălticeni dispune de o cantină, 11 săli de grupă, un cabinet medical, 11 cabinete psihopedagogice, săli pentru ludotecă, kinetoterapie, stimulare polisenzorială și educație psihomotrică.
La acestea se adaugă dormitoarele cu grupuri sanitare, biblioteca și infirmeria.

Aici sunt școlarizați, cu rezultate remarcabile, copii cu dizabilități mintale moderate și severe, dizabilități senzoriale multiple, dar și cei care au fost diagnosticați cu autism și sindrom Down.

Cu peste 60 de ani de activitate în domeniu, unitatea din Fălticeni este recunoscută pentru profesionalism și eficacitatea actului educativ pentru recuperare și dezvoltare armonioasă.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI