Dublă premieră la Spitalul Municipal Fălticeni: Medicii au făcut prima operație artroscopică și endoprotezare totalăActualitate

Dublă premieră la Spitalul Municipal Fălticeni: Medicii au făcut prima operație artroscopică și endoprotezare totală

       Accesări: 439

Au făcut primii pași. Doi doctori ortopezi au bifat zilele acestea o dublă premieră la Spitalul Municipal Fălticeni. Medicul primar Vlad Morariu și medicul specialist Rareș Voinea au încheiat cu succes două intervenții chirurgicale întâlnite tot mai des în mediul clinic.

În blocul operator al spitalului de pe strada Mihai Eminescu s-a realizat, prima endoprotezare totală. Intervenția, ce a constat în protezarea completă a șoldului, s-a făcut pentru o pacientă de 79 de ani.

O altă premieră realizată la unitatea medicală fălticeneană este intervenția de tip artroscopic. Echipa de medici Morariu-Voinea a apelat la meniscectomie, procedură chirurgicală aplicată în cazul unui tânăr, de 31 de ani, căruia i s-a implantat un nou ligament.

”Am avut primele operații de acest gen în Spitalul Municipal Fălticeni. Au fost intervenții pe linie de meniscectomie artroscopică și endoprotezare totală”, ne-a declarat doctorul Morariu. ”Le-am realizat împreună cu colegul meu, doctorul Radu Voinea. Am deschis acest nou serviciu medical pentru toate persoanele arondate spitalului nostru. Avem toată linia de artroscopie pentru efectuarea operațiilor minim invazive”.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Intervențiile au decurs bine post-operatoriu și au fost posibile grație instrumentarului medical din dotare, dar și Programului Național de Ortopedie, finanțat prin CAS, ce asigură pacienților protezările de șold și genunchi.

Deocamdată se decontează protezele pentru un număr limitat de beneficiari, printr-un plafon ce se aplică fiecărui spital în parte.

Ortopediștii unității medicale din Fălticeni spun că își doresc creșterea sumelor decontate pe viitor pentru ca mai mulți pacienți arondați să poată beneficia de materialele sanitare specifice tratamentului prin endoprotezare.

ȘTIRI