Dublă distincție pentru preotul Petru Irimescu: Este ”Cetățean de Onoare” al comunelor Vulturești și RădășeniActualitate

Dublă distincție pentru preotul Petru Irimescu: Este ”Cetățean de Onoare” al comunelor Vulturești și Rădășeni

       Accesări: 714

Un gest de considerație care răsplătește munca de o viață. Autoritățile locale din Vulturești și Rădășeni au decis să-i acorde recent preotului Petru Irimescu titlul de ”Cetățean de Onoare”. Ambele distincții au fost înmânate luna trecută, pe 23 și respectiv 30 august, într-un cadru festiv.

Puțini sunt cei care au primit o dublă distincție atât de onorantă. Ea se dorește o recunoaștere a meritelor pentru activitatea pastorală efervescentă, neîntreruptă și  plină de dăruire personală.

Dacă Vultureștiul este locul unde preotul a văzut lumina zilei, Rădășeniul poate fi considerat locul de suflet pentru slujitorul bisericii Sfinții Apostoli Petru și Pavel.

Născut la Pleșești, preotul Irimescu a slujit timp de 17 ani, din anul 1969, la Valea Glodului. A zidit și a restaurat opt biserici din zona Fălticeni, inclusiv cea din curtea Spitalului Municipal.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

S-a ocupat cu ridicarea caselor sociale și parohiale, refuzând ca în sfintele locașuri clădite să își scrie numele pe pisanie.

În anul 1986 vine la Rădășeni și rămâne aici până astăzi, unde de trei decenii slujește la biserica Sfinții Apostoli ”Petru și Pavel”.

Edilul comnei Rădășeni l-a descris pe preotul Irimescu în termeni elogioși, evocând calitățile sale umane și duhovnicești.

”Spirit veșnic tânăr și activ, pios și generos, de o fascinantă plinătate a sufletului și a minții, sfinția sa are dăruite perceptele: să dăruiești iubire, să faci bine să ierți. Preotul Irimescu a transformat biserica din Rădășeni într-un sanctuar al Celei pline de dar”, declara primarul Neculai Perju în timpul ceremoniei dinaintea înmânării titlului. ”Mijlocitor între lume și divinitate, păzitor statornic al sfintelor învățături, uimește prin adâncă credință. Mulți pelerini au căutat drumul Rădășenilor, găsind aici mângâiere sufletească și sprijin.”

Preotul Irimescu este al doilea cleric al comunei căruia i s-a înmânat această distincție. Un titlu similar i-a fost acordat anul trecut ahiereului Timotei Aioanei, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

”Am primit o diplomă pentru care mulțumesc tuturor. Cetățean de Onoare! Un lucru mare și important.”, a spus preotul Irimescu în timpul ceremoniei de la Rădășeni. ”Se spune că a fi domn nu-i mirare, a fi om este un lucru mare. Domnia de astăzi se câștigă ușor, dar omenia pe zi ce trece se pierde. De aceea omenia are un rol important în viața noastră, iar cel care are credință tânjește pentru împărăția lui Dumnezeu.”

În urmă cu aproape două săptămâni preacucernicul părinte Irimescu a mai primit un titlu. La Vulturești edilul comunei și consilierii locali l-au declarat ”Cetățean de Onoare”. Motivele sunt aceleași: neobosita preocupație duhovnicească.

Originar din Pleșești, Petru Irimescu nu i-a uitat nicicând pe oamenii locului și, după cum se vede, nici oamenii din satul său natal, dar și din comuna unde a slujit mai bine de 15 ani nu l-au uitat.

ȘTIRI