Sănătate

DSP Suceava şi-a refăcut stocurile de vaccin împotriva tuberculozei şi rujeolei

       Accesări: 81

vaccin antigripalÎn ultima săptămână din luna iulie, Direcţia de Sănătate Publică Suceava şi-a refacut stocurile de vaccin împotriva tuberculozei (BCG) şi împotriva rujeolei-rubeolei-oreionului (ROR). DSP Suceava a primit de la Ministerul Sănătăţii un numar de 580 fiole a cate 20 doze din primul produs vaccinal, respectiv, 7800 doze din cel de-al doilea.

Vaccinul BCG se administrează nou-născuţilor în maternităţi în primele 2-7 zile de la naştere şi oferă protecţie împotriva formelor grave de tuberculoză la copil. În primul semestru în spitalele sucevene s-au născut 3319 copii iar procentul de vacinare BCG depăşeşte 95%.Nu s-au înregistrat discontinuităţi în aprovizionarea cu acest tip de vaccin.

Vaccinul ROR se administrează copiilor la vârsta de 1 şi 5 ani, necesarul lunar fiind de aproximativ 1500 doze. Dozele de vaccin vor fi repartizate în regim de urgenţă către toţi medicii vaccinatori din judeţ pentru derularea în condiţii optime a Programului naţional de vaccinare.

Săptămâna viitoare, după data de 4 august, judeţul Suceava va primi 2600 doze de vaccin hexavalent care se adminstrează la vârstele de 2,4 şi 11 luni şi conferă protecţie împotriva a 6 boli grave: difterie, tetanos, tuse convulsivă, poliomielită, hepatita B şi infecţia cu Haemophilus influenzae tip B. Cantitatea de vaccin acoperă necesarul pentru trimestrul III, apreciază responsabilii DSP Suceava.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Recomandări pentru derularea în deplină siguranţă a vaccinării copiilor astfel încat aceştia să beneficieze de protecţie împotriva unor boli grave:

  1. Nu excludeţi posibilitatea vaccinării copilului numai din cauza unor prejudecăţi sau informaţii eronate.
  2. Vaccinul se administrează după consultul medicului, la indicaţia şi numai în prezenţa acestuia.
  3. După vaccinare, copilul va fi supravegheat atent de aparţinători în primele 24 ore şi chiar până la 5 zile pentru sesizarea la timp a manifestărilor unor eventuale reacţii postvaccinale.
  4. Vaccinarea se face după schema stabilită, iar calendarul de adminstrare a dozelor trebuie respectat.

ȘTIRI