DSP Suceava organizează acțiuni de informare cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătăţii OraleSănătate

DSP Suceava organizează acțiuni de informare cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătăţii Orale

       Accesări: 153

Pe data de 20 martie este sărbătorită Ziua Mondială a Sănătăţii Orale. Este vorba despre o iniţiativă a Federaţiei Internaţionale a Dentiştilor (FDI).

Cu acest prilej sunt organizate acțiuni care au ca scop creşterea gradului de conştientizare a populaţiei privind importanţa menţinerii unei stări optime a sănătăţii orale la orice vârstă.

Ziua Sănătății Orale a fost celebrată încă din 1994, în Anul Internaţional al Sănătăţii Orale.

Sloganul de anul acesta „Spune Aaaa! Acționează acum pentru sănătatea ta orală!”, subliniază importanţa efectuării controalelor  stomatologice periodice, alături de atenţia deosebită ce trebuie acordată, încă de la vârste mici, igienei orale corecte şi alimentaţiei sănătoase.

Conform datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică, privind asigurarea populaţiei cu personal medical, în anul 2017, numărul medicilor dentişti a fost de 15653 persoane (cu 4,8% mai puțini faţă de anul precedent). Dintre aceștia, 1619 lucrau în sectorul public și 14034 în sectorul privat. 

Cel mai mare număr de personal medical s-a înregistrat în Municipiul Bucureşti, unde şi-au desfăşurat activitatea 2864 medici dentişti, precum și în judeţele Timiş (1038 medici dentişti), Cluj (953 medici dentişti) și Bihor (739 medici dentiști). Numărul cel mai mic de personal cu pregătire sanitară s-a înregistrat în judeţul Giurgiu unde şi-au desfăşurat activitatea 82 medici dentişti și în judeţul Olt cu 84 medici dentişti. 

Ziua Mondială a Sănătății Orale va fi marcată astăzi și în județeul Suceava, ne-a informat Direcția de Sănătate Publică Suceava.

Potrivit directorului executiv, dr. Liliana Ioana Grădinariu,  vor fi distribuite materiale informative pe această temă, primite de la INSP Bucuresti, către reţeaua de asistenţi medicali comunitari/ mediatori sanitari din judeţ şi reţeaua de medicină şcolară prin intermediul poştei electronice;

De asemenea, vor fi organizate activităţi de informare-educare în unităţi de învăţământ, derulate de personalul medical din cabinetele şcolare, precum și activități de informare-educare în comunităţi derulate de asistenţii medicali comunitari. Materialele informative primite de la INSP Bucureşti pot fi consultate și pe site-ul DSP Suceava.

În România, la desfăşurarea campaniei de anul acesta participă activ Ministerul Sănătăţii, Institutul Naţional de Sănătate Publică, Centrele Regionale de Sănătate Publică, Direcţiile de Sănătate Publică, medici dentiști.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI