DSP Suceava va începe în luna octombrie vaccinarea sugarilor împotriva bolii pneumocociceSănătate

DSP Suceava va începe în luna octombrie vaccinarea sugarilor împotriva bolii pneumococice

       Accesări: 228

De la 1 octombrie 2017, Direcția de Sănătate Publică Suceava demarează campania de vaccinare cu vaccinul pneumococic conjugat 13 valent- Prevenar 13.

Campania derulată de Ministerul Sănătății, la nivel național, vizează copiii născuți în luna august (cei care împlinesc 2 luni în luna octombrie) și va continua conform Calendarului Național de Vaccinare.

Vaccinul se administrează la vârstele de 2, 4, respectiv 11 luni și va fi distribuit în toată țara în perioada 18-20 septembrie 2017.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Suceava, pentru județul Suceava au fost repartizate 4060 de doze de vaccin.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Informații detaliate au fost trimise medicilor de familie prin scrisoarea metodologică elaborată de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile București.

Acest vaccin asigură protecția împotriva bolii pneumococice, o infecție cauzată de bacteria Steptococcus pneumoniae care poate produce o serie de afecțiuni grave ca pneumonia, meningita, septicemia și infecții mai puțin severe ca otita medie și sinuzita.

Boala pneumococică este frecvent întâlnită în rândul copiilor și poate fi prevenită prin vaccinare, îmbunătățirea condițiilor de viață (reducerea aglomerației și a poluanților aerului din interior) și promovarea alimentației la sân în primele 6 luni de viață, se arată în informarea transmisă de directorul executiv al DSP Suceava, dr. Cătălina Zorescu.

ȘTIRI