Deschiderea noii Maternități din Fălticeni este amânată: Două probe au fost găsite neconforme la analizele de laboratorActualitate

Deschiderea noii Maternități din Fălticeni este amânată: Două probe au fost găsite neconforme la analizele de laborator

       Accesări: 1705

Cea mai nouă unitate medicală din județ rămâne în continuare închisă. Au trecut două săptămâni de la inaugurarea oficială iar Maternitatea din Fălticeni nu este nici astăzi operațională, asta pentru că DSP Suceava vrea să se asigure că nu sunt probleme pentru viitoarele mame și nou născuți. După episodul transportului incubatoarelor pentru bebeluși cu remorca, de la vechea la noua unitate sanitară, inspectorii Direcției au cerut efectuarea riguroasă a dezinfecțiilor atât în saloane cât și pe aparatura medicală.

La sfârșitul lunii mai au fost efectuate două noi ședințe de dezinfecție.

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică au revenit la Maternitate unde au recoltat aproximativ 100 de probe din încăperi, de pe mobilierul medical, instrumentar și aparatură medicală.

În urma analizelor de laborator, două probe au fost ieșit neconforme. Este vorba de probe recoltate de pe mobilier și un pat.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

„Din cele aproximativ 100 de probe recoltate de specialiștii DSP Suceava, două probe au ieșit incerte.”, ne-a declarat managerul Morariu. „Acele două probe sunt dintr-o zonă neesențială, adică nu este din sala de operații, din saloanele de la Neonatologie sau de pe aparatură. Probele neconforme au fost luate de pe mușamaua aflată pe un pat și respectiv din interiorul unei noptiere.”

Managerul Spitalului Municipal Fălticeni afirmă că după primirea rezultatelor a cerut efectuarea unei noi proceduri de nebulizare generală. Dezinfecția s-a realizat nu numai în cele două saloane unde s-au găsit probele neconforme, ci în toate încăperile maternității.

Pe data de 31 mai, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au luat o nouă serie de probe, rezultatele urmând să fie comunicate în cursul acestei săptămâni.

În ceea ce privește probele luate de pe incubatoarele transportate cu remorca, acestea sunt bune, susține medicul Vlad Morariu, managerul Spitalului Municipal Fălticeni.

„Sperăm ca marți sau miercuri să primim rezultatele. Dacă vor fi bune, vom primi avizul sanitar de funcționare.”, ne-a spus managerul Morariu. „Ne dorim să deschidem cât mai repede unitatea medicală. Este important pentru noi să începem activitatea în noua maternitate. Sper ca în următoarele zile să putem da vestea cea bună.”

Medicul epidemiolog fălticenean Cătălina Zorescu, directorul adjunct al DSP Suceava, spune că Maternitatea Fălticeni va rămâne închisă până când rezultatele analizelor de laborator vor fi corespunzătoare. Doar atunci unitatea medicală va primi avizul sanitar.

Ea susține că i-a cerut managerului Vlad Morariu ca ultima procedură de nebulizare să fie realizată cu un alt dezinfectant.

Până în prezent s-au efectuat cinci ședințe de dezinfecție generală la noua Maternitate. Două dintre acestea au fost făcute în prezența personalului de specialiate ai direcției de sănătate, iar alte trei cu personal propriu sub coordonarea șefului Compartimentului de Prevenire a Infecțiilor Nosocomiale.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI