Drumurile comunale pietruite din Rădășeni și Lămășeni sunt asfaltate printr-un proiect de 5,8 milioane de leiRural

Drumurile comunale pietruite din Rădășeni și Lămășeni sunt asfaltate printr-un proiect de 5,8 milioane de lei

       Accesări: 2254

Pași importanți pentru reabilitarea infrastructurii de drumuri. Comuna Rădășeni și-a înnoit treptat rețeaua pentru transportul rutier, iar procesul continuă în momentul de față. Două localități sunt incluse într-un program de investiții care vizează modernizarea mai multor tronsoane de drumuri comunale.

Satele Rădășeni și Lămășeni beneficiază de lucrări de reabilitare totală la partea de structură și carosabil printr-un proiect accesat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL I).

Sunt modernizați 8 kilometri de drumuri comunale, câte 4 kilometri în fiecare localitate.

Lucrările din proiect sunt realizate de firma ieșeană Daroconstruct și au început la sfârșitul lunii mai. Activitățile din șantier au pornit, mai întâi, în satul Rădășeni cu refacerea structurii și consolidarea drumurilor cu piatră spartă, apoi au continuat cu redimensionarea și compactarea părții carosabile.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În paralel cu modernizarea infrastructurii, au fost amenajate zeci de podețe din beton.

Pe fondul vremii capricioase din luna iulie, lucrările au fost decalate. Ploile frecvente și abundente au ținut de pe loc activitățile din șantier, dând peste cap etapele stabilite de prestator.

Pe finalul acestei luni, proiectul a intrat în ultima etapă importantă. Începând de miercuri, 26 septembrie, se toarnă covorul de asfalt.

Lucrările de asfaltare au început cu strada Lazăr și vor continua pe alte străzi. Printre drumurile incluse în programul de investiții se află și drumul de acces spre locul fostei Cabane Rădășeni.

Edilul Neculai Perju a subliniat faptul că lucrările de pregătire ale drumurilor nu au fost deloc ușoare, având în vedere geografia locului, structura colinară, ulițele fiind înguste, cu șanțuri abrupte și copaci pe acostament.

„Suntem în faza în care am început de astăzi turnarea covorului de asfalt. Am început cu tronsonul de pe strada Lazăr, urmează Crângului și toate celelalte străzi incluse în acest proiect.”, explică primarul Neculai Perju. „Asfaltarea începe în Rădășeni și sperăm ca în toamna acestui an să putem turna covorul asfaltic, dacă vremea ne permite, și în Lămășeni.”

Drumurile comunale din proiect au fost până acum acoperite cu pietriș.

Primarul comunei Rădășeni afirmă că până pe 15 octombrie urmează să fie finalizate lucrările propuse pe sectoarele de drumuri comunale din Rădășeni, ce însumează 4 kilometri.

Sunt turnate două straturi de asfalt cu o grosime totală de 10 centimetri, 6 centimetri pentru stratul de rezistență și 4 centimetri pentru cel de uzură.

Lucrările de refacere și consolidare sunt într-un stadiu foarte avansat și în satul Lămășeni.

Infrastructura este pregătită pentru asfaltare. Cei 4 kilometri de drumuri comunale vor intra cât de curând în această etapă.

Primarul Neculai Perju susține că atât timp cât vremea va fi prielnică, se va turna asfalt și pe tronsoanele de drum comunal din Lămășeni.

Valoarea investițiilor din proiect este de 5,8 milioane de lei.

ȘTIRI