Drum blocat de viitură în comuna Slatina: Între satele Găinești și Slatina mașinile au circulat prin curtea mănăstiriiRural

Drum blocat de viitură în comuna Slatina: Între satele Găinești și Slatina mașinile au circulat prin curtea mănăstirii

       Accesări: 4195

Precipitațiile au făcut prăpăd într-o localitate din zona Fălticeni. Comuna Slatina este afectată de viituri și de ploile puternice care s-au abătut în ultimele 48 de ore, când meteorologii au anunțat Cod portocaliu. Mai multe gospodării au fost inundate, iar infrastructura a suferit numeroase stricăciuni.

Câteva drumuri au fost distruse, inclusiv DJ 209 A care face legătura între două sate ale comunei.

Puhoaiele de apă venite de pe versanți au blocat șoseaua în dreptul Mănăstirii Slatina. Aluviunile pline cu pietriș și resturi de la exploatațiile forestiere au ajuns pe șosea printr-o stradă aflată în apropiere.

Ploile torențiale, care au căzut aproape neîncetat în ultimele două zile, au transformat un pârâu într-o viitură puternică. După ce ploile au mai încetat, tone de mâl, balastru și resturi din pădure au rămas depozitate pe șosea.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Primăria Comunei Slatina a intervenit în ultimele 48 de ore cu utilaje și lucrători ai S.V.S.U. (Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență) pentru îndepărtarea efectelor produse de inundații. În sprijinul acestora au venit trei echipaje ale Detașamentului de Pompieri Fălticeni.

Drumul Județean 209 A a fost blocat timp de mai multe din cauza aluviunilor. Echipele de intervenție au muncit până spre seară pentru a debarasa șoseaua. Oamenii au izbutit să curețe drumul pe un sens, astfel încât circulația s-a reluat spre orele serii.

Până atunci drumul a fost blocat, însă autoturismele au putut trece dintr-un sat în altul doar prin curtea mănăstirii. Autoritățile comunei Slatina au ținut să mulțumească conducerii mănăstirii pentru înțelegere.

Precipitațiile au transformat împrejurimile într-un peisaj lacustru, hectare întregi de spațiu verde, de la ieșirea din satul Slatina, fiind acoperite de ape. Barajele construite anul trecut s-au năruit în calea apelor.

20 de gospodării au fost inundate în Slatina, Herla și Găinești, lucrătorii S.V.S.U. au intervenit încontinuu pentru a scoate apa din curți.

Autoritățile au anunțat că apele au pătruns într-o locuință din satul Herla.

Ploile au făcut ravagii și în agricultura locală. Culturile agricole sunt compromise în totalitate.

Drumul Județean 209 A este afectat puternic, pe unele sectoare de drum asfaltul fiind dislocat complet. Probleme au apărut și în apropiere de podul peste râul Suha, la intrarea în comună, dinspre Mălini,  acolo unde un tronson de șosea s-a surpat.

Lucrătorii Primăriei vor continua munca și mâine pentru degajarea resturilor aduse de viitură pe șosea.

ȘTIRI