Drapel de 260 metri pătrați pe turnul de apă al FilaturiiActualitate

Drapel de 260 metri pătrați pe turnul de apă al Filaturii

       Accesări: 85

Începând de luni, 24 noiembrie 2014, turnul de apă al fostei filaturi de in şi cânepă din Fălticeni a fost acoperit cu un steag tricolor în suprafaţă de 264 de metri pătraţi.

Imensul drapel schimbă priveliştea celor care intră în Fălticeni, dinspre Roman, pe Drumul European 85.

Iniţiativa de a oferi o altă perspectivă celei mai înalte clădiri din cartierul 2 Grăniceri, o clădire care suferă din cauza degradării fizice, i-a aparţinut preotului Liviu Mihăilă, cu acordul proprietarului clădirii „un dar al Asociaţiei Fălticeni Cultural pentru fălticeneni şi pentru poporul român”, după cum ne-a mărturisit preotul Mihăilă.

Drapelul are lungimea de 24 de metri şi lăţimea de 11 metri, este confecţionat dintr-un material special, rezistent la inteperii şi protejat la lumina solară, şi a fost montat cu ajutorul alpiniştilor utilitari. La baza steagului stă scrisă o rugăciune pentru poporul român.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

“Este o idee  pe care o am de foarte mult timp şi acum o concretizez. Nu întâmplător drapelul are 24 de metri înălţime. 24 înseamnă de trei ori opt, adică de trei ori infinit. Eu personal dedic de trei ori drapelul României, prima oară în cinstea Majestăţii sale, Regele Mihai  al Românei, a doua oară martirilor din închisorile comuniste şi a treia oară eroilor Revoluţiei din 1989, pentru că toţi au făcut ceva pentru poporul român. Bunul Dumnezeu  şi Maica Domnului să binecuvânteze pe mai departe şi fălticenenii pentru că este un dar al nostru pentru fălticeneni, dar şi pentru poporul român”, ne-a spus preotul Liviu Mihăilă.

ȘTIRI