Doze suplimentare de vaccin antigripal vor ajunge la medicii de familieSănătate

Doze suplimentare de vaccin antigripal vor ajunge la medicii de familie

       Accesări: 144

De la începutul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon, în luna noiembrie, în județul Suceava au fost vaccinate peste 10.000 de persoane.

Direcția de Sănătate Publică Suceava a anunțat în această săptămână că va distribui medicilor de familie încă 1000 de doze de vaccin antigripal.

Pentru sezonul 2015-2016, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat inițial un număr de 500 000 de doze de vaccin antigripal care au fost în totalitate distribuite către direcţiile de sănătate publică la nivel local. Numărul de doze a fost suplimentat la sfârșitul anului trecut cu încă 143.000 de doze pentru imunizarea persoanelor cu risc. Vaccinul gripal distribuit in acest an contine antigenele necesare pentru prevenirea infectiei cu virusul AH1N1.

Spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos – alimentaţie bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mişcare, sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii şi în special prin gripă.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

ȘTIRI