Două surori dispărute în Râul Moldova în localitatea Capu Codrului. Fetele și-au pierdut viațaRegional

Două surori dispărute în Râul Moldova în localitatea Capu Codrului. Fetele și-au pierdut viața

Râul Moldova a mai luat două vieți!

Doua fete, de 13 și 16 ani, surori, au dispărut în Râul Moldova, pe raza localității Capu Codrului.

Alerta s-a dat în jurul orei 12.10.

În zonă au ajuns lucrători ai inspectoratului pentru Situații de Urgență “Bucovina Suceava”, cu o barcă pneumatică, echipaje SMURD și ale Serviciului de Ambulanță Județean Suceava.

Trupurile celor două fete au fost găsite, pe rând, iar paramedicii au efectuat manevrele de resuscitare. C cadrele medicale au declarat decesul celor două fete.

Cele două fete se aflau la scăldat, împreună cu o a treia fată, care a și anunțat evenimentul la 112, în jurul orei 12:00.
Din spusele ei, sora cea mică a dispărut la un moment dat sub apă, iar cea mare i-a sărit în ajutor, însă nici ea nu a mai ieșit la suprafață.
Militarii Gărzii de Intervenție Gura Humorului au ajuns imediat la fața locului, cu o barcă pneumatică și un echipaj SMURD, și au început căutările, periind perimetrul în care au fost văzute ultima oară cele două surori.
După aproximativ 45 de minute de la anunțare, prima fată, cea mică, a fost găsită și predată echipajului SMURD, care a început manevrele de resuscitare. 15 minute mai târziu, a fost găsită și sora cea mare, preluată și ea de către echipajele SAJ, sosite în sprijin.
Din nefericire, după efectuarea manevrelor de rususcitare timp de aproximativ o oră, s-a declarat decesul pentru amândouă.
Dumnezeu să le ierte și să le odihnească în pace!

„Pentru că orice clipă de neatenţie poate costa o viaţă, readucem la cunoştinţa populaţiei câteva reguli ce trebuie respectate la scăldat, cu scopul de a evita tragedii.

În primul rând, scăldatul trebuie făcut doar în locuri special amenajate pentru acest lucru. Este bine să nu vă aventuraţi să vă scăldaţi, dacă nu înotaţi bine ori nu aveţi deprinderile necesare. Evitaţi înotul solitar, fără să aveţi alte persoane prin apropiere care v-ar putea ajuta în caz de pericol.

De asemenea, evitaţi scăldatul în lacuri, râuri sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, crengi sau trunchiuri de copaci.

Este interzis să înotaţi în stare de ebrietate sau pe timp de noapte.

Nu intraţi în apa rece înfierbântaţi, după ce aţi stat foarte mult timp la soare şi nu recurgeţi la acte de teribilism, prin plonjarea de pe poduri sau alte elemente de construcţii.

Pentru că tragediile cele mai mari sunt atunci când copiii se îneacă, părinţii trebuie să supravegheze în permanenţă comportamentul micuţilor lângă şi în apă. Să nu-i lase nicio clipă singuri.

Nu în ultimul rând, recomandăm să evitaţi scăldatul în zone în care ştiţi că s-au mai produs incidente”, a transmis slt. Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

Facebook Comments

ȘTIRI