Două spitale din județ și-au pasat un pacient din Fălticeni ce suferă de patru boli și care cântărește 260 de kilogrameActualitate

Două spitale din județ și-au pasat un pacient din Fălticeni ce suferă de patru boli și care cântărește 260 de kilograme

       Accesări: 6693

Trimis de la un spital la altul. Un bărbat de 46 de ani din Fălticeni s-a aflat într-o situație neplăcută după ce medicii au decis că nu pot să-l interneze pentru că este supraponderal. Localnicul Oliver Postolachi suferă de patru boli, obezitate morbidă, hernie ombilicală, ulcer varicos și afecțiuni ale inimii, iar greutatea corporală atinge 260 de kilograme.

Timp de trei zile el a fost internat la Spitalul Județean Suceava, după ce anterior fusese examinat la Fălticeni. Pacientul acuza dureri puternice în zona ombilicală.

Medicii de aici au decis să-l transfere la unitatea de urgență din Suceava. Bărbatul nu necesita să fie operat de hernie ombilicală, așa încât doctorii suceveni au decis că este mai bine să urmeze doar un tratament. Riscurile unei intervenții chirurgicale erau mari datorită bolii de inimă și obezității.

Ieri a fost externat și transferat din nou la Spitalul din Fălticeni, dar medicii au refuzat să-l interneze și l-au lăsat pe o bordură din fața spitalului, acoperit cu o pătură. Cel puțin așa mărturisește pacientul care era îmbrăcat cu un maieu și era cu picioarele goale. Așa a stat afară timp de 60 de minute. Văzând că nu mai vine nimeni, el a chemat un prieten să-l ducă acasă.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În scrisoarea medicală, doctorii suceveni au cerut internarea pacientului.

”Când am plecat de la Suceava mi s-a făcut trimitere pe Spitalul de Boli Infecțioase de la Fălticeni. Am fost adus cu o mașină specială de la SMURD.”, ne-a declarat Oliver Postolachi. ”Când am ajuns la Fălticeni, la Spitalul de Boli Infecțioase, nu au vrut să mă primească. Mi-au spus că nu au pat pentru mine.”

Pacientul susține că două asistente i-au pansat picioarele bolnave în autospeciala SMURD, după care l-au dat jos. Pacientul a fost lăsat pe o bordură. Asistentele i-au dat o pătură și o rețetă. Acum pacientul trebuia să ajungă acasă. Între timp mașina specială de la ISU plecase.

”Două asistente m-au pansat la picioare. Apoi m-au dat jos din mașină.”, ne-a povestit cu lacrimi în ochi bărbatul de 46 de ani din Fălticeni. ”Am rămăs pe o bordură și mi-au pus o pătură în spate. Mi-au scris repede o rețetă ca să iau pastile. Ele au plecat acasă și m-au lăsat acolo”.

Oliver Postolachi i-a cerut ajutorul unui prieten, după 60 de minute de stat în frig, în fața Secției Boli Infecțioase, sperând că cineva se va întoarce la el. Bărbatul era îmbrăcat sumar, după cum fusese luat din casă de paramedici, luni dimineața, pe 3 octombrie, când i s-a făcut rău și a căzut pe podea.

Un prieten l-a adus acasă, dar fălticeneanului i s-a făcut rău în fața blocului și le-a cerut ajutorul celor de la SMURD. Paramedicii au solicitat un vehicul de transport mai mare de la ISU Suceava, deoarece targa de pe mașina de intervenție nu avea cum să reziste la cele 260 de kilograme ale pacientului.

Ajuns iarăși la spital, de această dată în pavilionul central de pe strada Mihai Eminescu, bărbatul suferind a fost internat cu hipertensiune. El a primit toate îngrijirile medicale necesare din partea doctorului cardiolog.

Cazul este acum în atenția secretarului de stat Raed Arafat și al reprezentanților Direcției de Sănătate Publică.

Medicul Vlad Morariu, managerul Spitalului Municipal Fălticeni, afirmă că s-a ajuns aici pe fondul unei carențe informaționale, de moment, între spitale și că decizia transferului la Suceava s-a făcut de către un grup de trei medici care l-au investigat pe pacientul supraponderal. Manager afirmă că bărbatul a fost trimis acasă după ce a primit îngrijirile medicale cuvenite și rețeta pentru tratament, urmând ca acesta să fie îngrijit zilnic la Ambulatoriul de Specialitate (fosta Policlinică).

Contact de către jurnaliștii cotidianului Cronica de Fălticeni, purtătorul de cuvânt al DSP Suceava afirmă că în momentul de fața s-au demarat anchete interne la cele două instituții medicale.

”Este prematur să ne pronunțăm acum. Probabil mâine vom formula un punct de vedere.”, ne-a declarat Cătălina Zorescu. ”S-a demarat o anchetă la ambele spitale. Ca informație preliminară, noi considerăm că există o lipsă de comunicare între cele două unități sanitare. Dacă ar fi existat, s-ar fi dat măcar un telefon, cu siguranță se evita situația aceasta nedorită de nimeni.”

Oliver Postolachi este acum internat la Secția Cardiologie din cadrul Spitalului Municipal Fălticeni. Pacientul se simte mai bine iar starea lui este stabilă.

Fălticeneanul de 46 de ani urmează un tratament medicamentos și va rămâne pentru câteva zile sub supravegherea medicilor. El trăiește dintr-un ajutor social de numai 140 de lei pe lună. Cu acești bani abia supraviețuiește. Fratele său și vecinii îl ajută cum pot, însă bolile pe care le poartă îi macină viața.

ȘTIRI