Două școli primare din comuna Boroaia și-au redeschis porțile. Clădirile au beneficiat de reparații capitaleRural

Două școli primare din comuna Boroaia și-au redeschis porțile. Clădirile au beneficiat de reparații capitale

       Accesări: 1028

S-au mutat în casă nouă odată cu noul an școlar. Elevii și preșcolarii din două școli aflate în comuna Boroaia beneficiază acum de condiții foarte bune, după ce clădirile unităților de învățământ au intrat în reabilitare. Lucrările au fost finalizate înainte de termenul prevăzut în proiectul cu finanțare asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Școlile primare din satele Săcuța și Giulești au fost aduse la standarde moderne după lucrări de reparații capitale.

Sălile de clasă au fost dotate cu tâmplărie, instalație termică, electrică nouă, pardoselile și grupurile sanitare fiind, de asemenea, noi.

Prin aceste proiecte de reabilitare au fost înlocuite acoperișul și sistemul de iluminat, iar pe pereții clădirilor au fost aplicate materiale termoizolante pentru creșterea confortului termic și eficienței energetice.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În cadrul acestor unități funcționează și grupe de grădiniță.

Primarul Vasile Berariu afirmă că odată cu recepția lucrărilor au fost depuse documentațiile pentru obținerea autorizațiilor DSP și ISU.

Investițiile la Școala Primară Giulești sunt cifrate la 500.000 de lei, iar la Școala Primară Săcuța au ajuns la 600.000 de lei. Proiectele au fost încheiate după 10 și respectiv 12 luni de la începerea lucrărilor.

Ambele școli au fost redeschise pe 10 septembrie, în prima zi din noul an școlar 2018-2019. Lucrările de reparații și modernizare la școala din satul Giulești au fost executate de firma fălticeneană Tehnocon.

În prezent se derulează alte două proiecte de investiții în valoare de 2,1 milioane de lei la Școala Primară Boroaia (nr.2) și la Școala Gimnazială Moișa unde se face și extinderea corpului de clădire.

ȘTIRI