Două şcoli din Fălticeni sunt calificate la etapa naţională a competiţiei „O activitate de succes în săptămâna Scoala altfel”Educație

Două şcoli din Fălticeni sunt calificate la etapa naţională a competiţiei „O activitate de succes în săptămâna Scoala altfel”

       Accesări: 131

activitate_ciureaMinisterul Educaţiei Naţională a anunţat nominalizările proiectelor selectate la nivel naţional în Competiţia „O activitate de succes în săptămâna <Şcoala altfel>”.

Şcoala Gimnazială “Ioan Ciurea” şi Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” sunt cele două şcoli fălticenene selectate pentru votul naţional programat în perioada 12-18 mai 2015, pe platforma sae.edu.ro/2015/votare/. La stabilirea punctajului final al fiecărei activităţi, nota comisiei naţionale va reprezenta 80% din rezultat, iar votul publicului, 20%.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava a selectat pentru etapa naţională un număr de 10 activităţi, câte una pentru fiecare domeniu: cultural, artistic, tehnic, ştiinţific, sportiv, cetăţenie democratică, educaţie pentru sănătate, educaţie ecologică, abilităţi de viaţă, consiliere şi orientare.

Activitatea propusă de Şcoala Gimnazială “Ioan Ciurea” Fălticeni, corespunzătoare domeniului artistic, este reprezentată de proiectul educaţional „Ucenici în atelierul maestrului Ion Irimescu”. Scopul activităţii derulate în parteneriat cu Muzeul de Artă “Ion Irimescu” Fălticeni l-a constituit dezvoltarea abilităţilor practice şi artistice ale elevilor. De altfel, acest proiect cu un caracter interdisciplinar se află în cel de-al doilea an de derulare, ca urmare a interesului pe care l-a stârnit în rândul elevilor, al cadrelor didactice şi chiar al părinţilor. În activitatea de anul acesta au fost implicaţi 82 de elevi din patru clase gimnaziale, coordonate de 4 cadre didactice: Dan Ermolania, Zaharia Aurora, Bodnariu Valerian, Pintilii Marius şi muzeograful Teodora Moroşanu.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Activitatea Şcolii Gimnaziale “Ioan Ciurea” Fălticeni, “Ucenici în atelierul maestrului Ion Irimescu” (domeniul artistic, judeţul Suceava) poate fi votată la următoarea adresă: http://sae.edu.ro/2015/votare/votes/view/33

e-scoala_astfel_ctmb_falticeni_2

Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” Fălticeni a fost selectat cu activitatea “e-Şcoala altfel”, corespunzătoare domeniului tehnic. CTMB Fălticeni este una dintre cele 63 de școli, care a încheiat acord de parteneriat cu organizatorii: Colegiul Tehnic “Matei Corvin” Hunedoara și Asociaţia Pro Arta, Dezvoltare și Cunoaştere, în vederea desfășurării activităților din cadrul Proiectului „e-Școala Altfel!”, Ediția 2015. Fiecare profesor coordonator din școală a avut sarcina să alcătuiască și să înscrie echipe a câte 10 elevi în proiect. Fiecare echipă și-a atribuit un nume conform prevederilor din formularul de înscriere. După încrierea participanților, prin completarea formularelor de înscriere, puse la dispoziție de către organizatori pe site, profesorul coordonator din școală a primit, de la reprezentatul pentru înscrieri din echipa de proiect, lista utilizatorilor și a parolelor membrilor echipei din școală, pentru conectarea pe platformă și implicit, la secțiunea la care s-au înscris. În cadrul celor cinci secțiuni: artă, cultură și știință, medicină, istorie, planeta Pământ, științe aplicate, corespunzătoare zilelor din perioada 6-10 aprilie 2015, elevii au realizat activități de la orele 8 la 14, după un program stabilit în școală de coordonatorul activităților, dar sincronizat cu programul din fiecare zi al proiectului național, pentru a fi posibilă participarea la conferințele virtuale și la concursurile online.

Activitatea Colegiului Tehnic “Mihai Băcescu” Fălticeni, “e-Şcoala altfel” (domeniul tehnic, judeţul Suceava) poate fi votată la următoarea adresă: http://sae.edu.ro/2015/votare/votes/view/31

Pentru a vota, trebuie menţionată, într-o casetă, adresa de e-mail. Persoana care votează va primi, la adresa de e-mail specificată, un mesaj cu un link de confirmare. Pentru validarea votului, este necesară vizitarea linkului.

ȘTIRI