Două persoane reținute de polițiștii suceveni pentru infracțiuni la regimul rutierRural

Două persoane reținute de polițiștii suceveni pentru infracțiuni la regimul rutier

       Accesări: 1261

După ce anul trecut peste 80 de persoane au murit în accidentele rutiere, pe drumurile publice din județul Suceava, Inspectoratul Județean de Poliție Suceava a lansat, în această săptămână, un program de prevenire a accidentelor rutiere, care se va derula până la sfârșitul anului 2019.

Polițiștii suceveni au anunțat că vor avea atitudini intransigente față de orice încălcare a legii, mergând până la dispunerea reținerii și încarcerarea celor care săvârșesc fapte penale la regimul rutier, în funcție de gravitatea faptelor, consecințele produse și materialul probator administrat.

În ultimele două zile, doi bărbați au ajuns în arestul IPJ Suceava pentru infracțiuni la regimul rutier.

Vineri, la  Vatra Dornei, un minor, în vârstă de 17 ani, din comuna Poiana Stampei, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune laterală cu un autoturism care circula regulamentar, după care, a fost proiectat pe calea ferată, circulația trenurilor fiind oprită pentru aproximativ o oră, întrucât a fost pusă în pericol siguranța traficului feroviar.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Minorul nu are permis de conducere pentru nici o categorie auto, iar autoturismul  i-a fost încredințat de un tânăr de 22 de ani din Dorna Arini, proprietar al vehiculului. 

Minorul a fost reținut pentru 16 ore, fiind încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.

Sâmbătă, la Vama, o patrulă din cadrul Secției de Poliție Rurală Vama a identificat, pe DN 17, un autoturism staționat, iar ulterior pe conducătorul auto, un bărbat de 31 de ani din orașul Frasin, ce prezenta leziuni la nivelul feței și se deplasa pe jos. Acesta a refuzat să se legitimeze și să fie supus unui control corporal, motiv pentru care a fost încătușat, asupra acestuia fiind identificate actele și cheia autoturismului.     

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.

Polițiștii i-au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei” ce va fi soluționat procedural.

 Conducătorul auto a fost reținut pentru 24 de ore, fiind încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.

În ambele situații, judecătorii urmau să stabilească măsurile preventive care se impun.  

ȘTIRI