Două investiții ale Primăriei au fost finalizate la Colegiul ”Nicu Gane”: 250.000 lei alocați pentru Corpul B și sala mică de sportLocal

Două investiții ale Primăriei au fost finalizate la Colegiul ”Nicu Gane”: 250.000 lei alocați pentru Corpul B și sala mică de sport

       Accesări: 94

Sprijin total pentru educație. Autoritățile locale au anunțat astăzi finalizarea unor noi investiții destinate prestigiosului Colegiu Național ”Nicu Gane”. Unitatea de învățământ preuniversitar și-a modernizat și reabilitat corpul B și sala mică de sport.

Cele două obiective au intrat în reparații anul trecut, aceasta fiind prima reabilitare aplicată după mai bine de 25 de ani.

Accentul s-a pus pe eficiența energetică astfel încât corpul B al colegiului a fost acoperit la exterior cu termoizolație după ce, măsurile de reabilitare termică fiind materializate și prin înlocuirea geamurilor și elementelor de tâmplărie cu unele noi. Obiectivul și-a schimbat nu doar aspectul exterior, ci și interiorul unde holurile clădirii primesc un aer proaspăt după amenajările aduse la partea de zidărie.

La exterior s-au construit trotuare perimetrale, iar pe acoperișul s-au montat elemente de captare pentru apele meteorice, astfel încât precipitațiile să nu afecteze structura clădirii. La toate acestea se adaugă și crearea unei căi de acces spre terenul de sport cu gazon sintetic și reabilitarea treptelor de acces spre clădire.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Merită amintit și faptul că odată cu aceste lucrări, conducerea unității de învățământ și-a arătat deschiderea pentru înființarea unei săli de patrimoniu care urmează să fie completată cu un prețios fond de carte.

Al doilea obiectiv de investiție este sala mică de sport, anexată corpului B. Fondurile alocate au vizat modernizarea spațiului pentru orele de educație fizică și sport. Aici au fost reabilitate zidăria și tencuiala, suprafața de joc, dar și instalațiile electrice și termice.

Vestiarele și acoperișul au fost reamenajate. Acum sala mică de sport, unde volebaliștii de la CSS ”Nicu Gane” își vor desfășura toate antrenamentele, arată ca nouă, ridicându-se aproape la același nivel de calitate cu sala mare, unde vor avea loc doar meciurile echipei.

Investițiile totale se ridică la 250.000 de lei, din care 137.000 pentru sala de sport, iar restul de 113.000 lei pentru corpul B. Banii provin din bugetul local al municipiului Fălticeni.

Colegiu Național ”Nicu Gane” a fost în ultimii trei ani pe radarul investițiilor administrației locale, până acum fiind modernizate corpul C, sala mare de sport, clădirea internatului și terenul de sport.

Directorul unității, profesoara Cristina Nechifor, afirmă că investițiile actuale arată deschiderea administrației locale față de educație, ea subliniind faptul că fostul profesor și coleg al instituției, actualul primar Cătălin Coman, și-a onorat promisiunile și a demonstrat că are în prim plan susținerea sistemului de învățământ.

Un sfert din bugetul local al municipiului a fost direcționat în ultimii trei ani spre toate instituțiile educaționale care funcționează la Fălticeni.

ȘTIRI